Zoete aardappel preisoep met ras el hanout

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Het heeft even geduurd maar vandaag is er eindelijk weer een nieuw receptje. Deze lekkere soep van zoete aardappel, prei en verschillende kruiden aten we bij mijn zusje in café Berlijn in Tilburg. De zoete aardappel geeft de soep natuurlijk een lekker zoet smaakje, de pit wordt toegevoegd door de kruidige smaak van de ras el hanout en kerriepoeder. En de prei geeft het glad gepureerde soepje weer lekker wat structuur. Een perfect soepje voor de laatste koude wintermaanden dus!

Ingrediënten zoete aardappel preisoep met ras el hanout

  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 preien
  • 500 mililiter kokosmelk
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 theelepel sambal
  • Snufje zout

Bereidingswijze zoete aardappel preisoep met ras el hanout

Snijd de uien en knoflook in grove stukken. Verhit een braadpan op laag vuur met een eetlepel olijfolie. Doe hier de uien en knoflook samen met een snufje zout in. Bak dit nu op laag vuur totdat de uien glazig worden.

Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Voeg de zoete aardappel samen met de ras el hanout, kerriepoeder en kurkuma toe aan de uien en bak het even mee. Blus het af met de kokosmelk en 300 mililiter water. Voeg hier nog de blokjes groentebouillon en de sambal aan toe en laat de soep op laag vuur voor ongeveer een kwartier pruttelen of totdat de blokjes zoete aardappel zacht zijn.

Was ondertussen de prei, verwijder de laatste 10 centimeter van het groene gedeelte en snijd de rest in dunne ringetjes.

Giet de soep in een blender en pureer hem glad. Voeg eventueel nog wat meer water toe om de soep dunner te maken. Doe de soep weer terug in de pan en voeg het grootste gedeelte van de prei eraan toe. Houd een klein gedeelte van de prei achter ter decoratie. Laat de soep nu weer voor ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen totdat de prei zacht is.

Serveer de soep met wat kokosmelk, verse kruiden en wat van de overgebleven prei. Om de soep helemaal af te maken neem je er een goed stuk Turks brood bij en dip je deze lekker in de soep.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Ellen & Geert-Jan februari 15, 2018 - 5:17 am

De soep was een groot succes gisteren op de verjaardag van Daan! Thx, Jade, voor de inspiratie.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.