ZILVERVLIESRIJST SUSHI 2.0

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Er staat al een recept voor zilvervliesrijst sushi op deze site, maar omdat het zo lekker is en je er eindeloos mee kan blijven variëren heb ik hier nog een paar voorbeelden. Door ook iets met de buitenkant van de sushi te doen zien ze er extra leuk en feestelijk uit en het zorgt natuurlijk ook voor nog wat extra smaak. Ik heb hier drie verschillende soorten gemaakt. Een soort met avocado, komkommer en zalm, een met paprika, wortel, komkommer en biefstuk en de laatste vegetarische variant met paprika, wortel, komkommer en omelet.

Ingrediënten zilvervliesrijst sushi

  • pak zilvervliesrijst (ik gebruikte weer die van fairtrade)
  • 2 eetlepels sushi azijn
  • nori vellen
  • 1 gemarineerde steak
  • 1 stuk zalm
  • halve komkommer
  • 2 avocado’s
  • 1 puntpaprika
  • 1 wortel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zoete ketjap (voor het op smaak brengen van de zalm en de omelet)
  • sesamzaadjes en chilipoeder ter decoratie

Bereiding

De bereiding is in principe precies hetzelfde als bij het andere recept van de zilvervliesrijst sushi. Je voegt nu alleen nog een laatste stapje toe, namelijk de avocado en het rundvlees aan de buitenkant. Voor de avocado snijd je de avocado door de midden, verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado vervolgend in de breedte in hele dunne plakjes. Leg je mes onder de gesneden avocado en schuif de plakjes uit elkaar. Het moet dezelfde lengte als je sushi rol krijgen. Dan leg je de avocado op de sushi rol, leg hier een stukje plasticfolie overheen en druk het nog even aan met je bamboematje.

avocado zalm sushi

Voor de rolletjes met de steak is het principe eigenlijk hetzelfde. Je bakt de steak zoals jij hem het lekkerst vindt. Snijd hem in dunne plakjes, schuif ze weer uit en leg ze over de sushi. Druk nog even aan en je sushi rol is klaar om te snijden.

beefsushi

Voor de vegetarische variant bak je een omeletje van het ei. Als de omelet omgekeerd is smeer je er 1 eetlepel ketjap overheen, hierdoor krijgt ie een lekker zoet smaakje. Vul de sushirol met de omelet en de andere ingrediënten en rol hem op. Bestrooi met sesamzaadjes en chilipoeder.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.