ZALMBURGERS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze zalmburgers zijn weer eens iets anders dan de normale burgers van rundergehakt. Ook zijn ze super makkelijk te maken en daarnaast ook nog eens gezond (als je gezonde broodjes weet te vinden). De keukenmachine zal bijna al het werk voor je doen. Mocht je geen keukenmachine hebben dan zal het iets meer werk zijn, maar dan is het nog steeds prima te doen. Je kunt de burgers afmaken met alles wat je zelf wilt, zo kun je dus ook met dit recept weer eindeloos blijven variëren.

Ingrediënten zalmburgers (voor 4 burgers)

  • 250 gram zalmfilet (ik gebruikte diepvrieszalm, werkt ook prima maar natuurlijk wel even laten ontdooien)
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 1/2 teen knoflook
  • 10 gram platte peterselie
  • volkoren paneermeel (ik gebruikte 2 volkoren beschuitjes)
  • halve komkommer
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 3 eetlepels kwark
  • Broodjes (volkoren of spelt)
  • Sla (ik gebruikte Little Gem)
  • Zout en peper

Bereiding

Als je geen volkoren paneermeel hebt, doe dan 2 volkoren beschuitjes in een keukenmachine en maal fijn. Zet dit apart in een bakje.

Doe de peper, één teen knoflook en één rode ui in de keukenmachine en maal fijn. Voeg hier de zalm aan toe en zet de keukenmachine nog een keer aan. Voeg ten slotte het ei, het paneermeel en 5 gram platte peterselie toe en laat het voor de laatste keer draaien. Maak het af met wat zout.

Rasp de halve komkommer en strooi er wat zout overheen.

Snij de andere ui in halve ringen en bak ze rustig in een beetje olijfolie zodat de uien lekker zacht worden.

Zet een grillpan op middelhoog vuur en laat hem even goed warm worden. Pak nu 1/4 van het zalmmengsel, vorm er een burger van in je hand en leg de burger in de grillpan. Herhaal dit met de andere 3 burgers.

Wacht even rustig totdat je de zalmburgers omdraait, als je ze te vroeg omdraait zullen ze uit elkaar vallen. Kijk voorzichtig met een vork of je ze al van de grillpan af kunt krijgen, als dat lukt kan je ze omdraaien. Laat ze nog even aan de andere kan grillen en dan zijn ze klaar.

Knijp voor het sausje al het vocht uit de komkommer. Doe de komkommer in een kommetje en meng het met de mayonaise, kwark, de overige platte peterselie (fijngehakt), het halve knoflookteentje en wat peper.

Snijd de broodjes open, beleg met 2 blaadjes sla, daarop de zalmburger, op de zalmburger een flinke dot saus, hier bovenop de rode uien en natuurlijk maak je het af met de bovenkant van het broodje.

Zalmburgers

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Wim september 9, 2017 - 10:22 am

Om je vingers bij op te eten:-)

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.