Yaki Udon met runderreepjes

Nog zo’n gerechtje dat ik bijna altijd wel bij een sushi restaurant bestel, Yaki Udon. Het is een Japans gerecht wat bestaat uit dikke udon noodles met sojasaus en groenten zoals paprika en ui. Mijn favoriete variant is die met runderreepjes. Om ervoor te zorgen dat de runderreepjes niet taai worden laat je ze even marineren in onder andere baking soda en bak je ze kort op hoog vuur. Het geheim voor de mooie bruine kleur van de noodles komt van de donkere sojasaus. Dit is andere sojasaus dan die je standaard bij de sushi geserveerd krijgt en is te koop in de grotere supermarkten of bij de toko.

Ingrediënten Yaki Udon met runderreepjes (3 personen)

  • 3 zakjes udon noodles (600 gram)*
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten runderreepjes

  • 250 gram runderreepjes
  • 1/4e theelepel baking soda
  • 1/2e theelepel maizena
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • 1/2e theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2e eetlepel rijstazijn

Bereidingswijze

Doe de runderreepjes in een kom, voeg hier de baking soda, maizena, knoflookpoeder, uienpoeder, sojasaus en rijstazijn aan toe. Roer het goed door en laat het voor een half uur marineren.

Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes, de ui in smalle halve ringen en de lente ui in smalle ringetjes.

Verhit nu de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Verspreid hier in een enkele laag de runderreepjes in. Bak ze voor een halve minuut, keer ze om en bak ze aan de andere kant ook nog een halve minuut. Haal ze snel uit de pan en doe ze in een kommetje. Zet het vuur laag en doe nu de 2 soorten sojasaus in de pan en roer het even door. Maak de zakjes udon open en doe ze in een vergiet. Spoel ze met warm water af en trek ze los van elkaar. Voeg ze dan toe aan de sojasaus in de pan. Roer het door en laat de noodles een minuutje bakken. Voeg dan de ui, paprika en taugé toe aan de noodles en laat dit onder regelmatig roeren nog 1 à 2 minuten meebakken. Roer ten slotte nog de runderreepjes erdoor en doe de noodles in kommetjes. Maak het af met de lente ui.

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Laura | LvanR.nl mei 10, 2017 - 3:03 pm

Hmm noodles! Toch wel één van mn favorieten! Het ziet er echt heerlijk uit!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen mei 12, 2017 - 11:28 am

Ja noodles blijven lekker! En moet je zeker eens proberen, de dag erna waren ze misschien wel nog lekkerder!

Reply
A bite of cravings mei 11, 2017 - 9:36 am

Ik kende dit Japanse gerecht nog niet, maar ik ben gek op noodles en het ziet er echt super smakelijk uit! X

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen mei 12, 2017 - 11:30 am

Dankje! En ik denk dat het bijna niet mis kan gaan met dit receptje als je van noodles houdt!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.