VOLKOREN SODABROOD MET GUACAMOLE

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Luchtig brood bakken zonder het te hoeven laten rijzen, dat klinkt als iets onmogelijks maar dat is het niet. Ik maakte dit brood met het recept uit het nieuwe boek van Jamie Oliver. Het brood heeft een lekker harde korst en is zacht en luchtig van binnen. Het lekkerste is het om het brood te eten als het nog lauw warm is. Met een zelfgemaakte guacamole erbij heb je een lekkere lunch of je kan ervoor kiezen om het bijvoorbeeld bij het avondeten te serveren.

Ingrediënten

Volkoren sodabrood

  • 150 gram volkoren meel
  • 100 gram rogge meel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 flinke theelepel zout
  • 300 ml karnemelk
  • 1 ei

Guacamole

  • 1 avocado
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 theelepel citroensap
  • halve teen knoflook
  • halve rode ui
  • halve rode peper
  • 5 gram platte peterselie
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe alle droge ingrediënten voor het brood bij elkaar en mix het goed. Doe in een andere kom het ei en de karnemelk en klop het ei los in de karnemelk. Doe nu het natte mengsel bij het droge mengsel en roer het met een vork door totdat het een samenhangende massa wordt. Bestrooi het aanrecht met bloem en stort hier het brood op. Strooi nog wat meel eroverheen en zorg dat je een mooie bol krijgt. Druk deze bol iets plat en snij er met je mes een kruis in. Leg het brood nu op een met bakpapier beklede bakplaat en zet hem voor 45 minuten in de oven. Controleer na die 45 minuten of je brood hol klinkt door op de onderkant te kloppen. Als het hol klinkt is het brood gaar.

Doe voor de guacamole de avocado, de Griekse yoghurt, de platte peterselie, het citroensap en het zout in een staafmixermolentje en laat het pureren totdat er een gladde saus ontstaat. Pers hierboven de halve teen knoflook uit. Snipper het halve uitje heel fijn en snijd de peper in dezelfde grootte. Roer dit met een lepel door de guacamole. Doe het in een schaaltje en serveer met het brood.

IMG_20150910_143031

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Recept: Gezonde borrelplateau | Kim ter Stege oktober 3, 2015 - 8:00 am

[…] serveren met een lekkere dipsaus en wat rauwkost. Een recept voor de guacamole kan je vinden op DalisKitchen.nl. Nu is je gezonde borrelplateau helemaal klaar! Ik ben erg benieuwd of jullie deze receptjes eens […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.