Volkoren manti met knoflookyoghurt en tomatenboter

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Al vaker maakte ik Aziatische dumplings dus vandaag was het tijd voor een Turkse variant. Manti zijn kleine deegkussentjes gevuld met gehakt en ui en geserveerd met een lekkere knoflook yoghurtsaus. Het vouwen kost misschien even wat tijd maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Deze deegkussentjes zijn ook heel erg lekker met nog wat verkruimelde feta!

Recept Afdrukken
Volkoren manti met knoflookyoghurt en tomatenboter
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Deeg
Vulling
Sauzen
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Deeg
Vulling
Sauzen
Instructies
  1. Meng de bloem met het meel en een flinke snuf zout. Giet hier nu het water bij en kneed het gedurende 5 minuten goed door elkaar. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het voor een kwartiertje rusten.
  2. Snipper de sjalot heel erg fijn. Hak ook de platte peterselie fijn. Voeg de sjalot en de platte peterselie toe aan het gehakt. Breng het op smaak met een flinke snuf zout en kneed het gehakt goed door.
  3. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestrooid werkblad. Snijd hier nu eerst banen van ongeveer 2 centimeter uit. Snijd deze banen in vierkantjes van 2 bij 2 centimeter.
  4. Nu is het tijd om de manti's te gaan vullen. Pak een heel klein beetje van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een erwt. Leg dat in het midden van een vierkantje. Vouw nu alle punten naar het midden en druk de zijkanten goed dicht. Herhaal dit totdat al het deeg op is.
  5. Zet een pan met ruim kokend water op laag tot middelhoog vuur. Doe hier de manti's in en laat deze 5 tot 10 minuten koken. Proef er tussendoor even een om te controleren of ze gaar zijn.
  6. Doe de knoflookteen in een vijzel samen met een snufje zout. Stamp dit totdat je een knoflookpasta hebt. Voeg de olijfolie toe en roer het nog even met de vijzel door. Meng deze knoflookolie door de Griekse yoghurt.
  7. Verhit een kleine koekenpan op laag vuur en doe hier de roomboter, pul biber en tomatenpuree in. Roer het goed door met een garde en laat het voor een minuutje op het vuur staan totdat de boter licht verkleurt. Breng op smaak met een snufje zout
  8. Hak nog wat platte peterselie fijn.
  9. Giet de manti's af. Verdeel een eetlepel van de yoghurtsaus over de borden en verdeel hier de manti's overheen. Schep hier nog een schep yoghurt overheen en maak het af met de tomatenboter en de fijngehakte platte peterselie.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.