Volkoren hartige wafels

Zoete wafels kent iedereen wel en de hartige wafels worden ook steeds populairder, vandaar dat ik er vandaag mee aan de slag ging. Je kan eindeloos variëren met de vulling, hou je van kaas doe er dan lekker veel kaas in, maar wil je ze wat gezonder hebben voeg er dan wat groenten in combinatie met kruiden aan toe. Deze wafels zijn lekker vullend en zijn daarom perfect als ontbijt. Maak ze op een ochtend waarop je wat meer tijd hebt en bewaar ze in de vriezer, zo heb je altijd een snelle snack in huis die ook lekker makkelijk mee te nemen is. In dit recept maak ik gebruik van zelfrijzend volkoren bakmeel, dit is in Nederland niet of heel moeilijk te koop, maar je maakt het super makkelijk zelf door 500 gram volkorenbloem te mengen met een zakje bakpoeder.

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend volkoren bakmeel *
  • 350 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie (+ extra om wafelijzer in te vetten)
  • 50 milliliter amandelmelk
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 bosuitjes
  • 1/2e gerookte kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Meng het zelfrijzend bakmeel met de kruiden en roer dit goed door. Doe hier nu de magere kwark, de eieren en de olijfolie bij en mix dit totdat er een dikke massa ontstaat. Voeg nu de amandelmelk toe en roer het nu tot een redelijk dik maar glad beslag.

Zet de wafelijzer aan zodat deze vast kan voorverwarmen.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de kip in kleine blokjes, voeg dit nu samen met de kaas toe aan het beslag. Roer het nog een keer door zodat het goed verdeeld door het beslag heen zit.

Schep nu steeds een flinke eetlepel per wafel. Druk de wafelijzer dicht en laat hem nu in ongeveer 8 minuten gaar worden. (Elke wafelijzer is anders, maar mijn wafelijzer zette ik op de middelste stand. Kijk dus even per wafelijzer hoe lang de wafel er precies in moet. )

Volkoren hartige wafels-2

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Chantal Broeders mei 16, 2016 - 3:25 pm

Té lekkerrrrrrr!!!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.