Vegetarische saucijzenbroodjes van zoete aardappel en kikkererwten

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Het idee voor deze saucijzenbroodjes gevuld met een mengsel van zoete aardappel, spinazie en kikkererwten vond ik op Pinterest. Deze ingrediënten gaan heel erg goed samen en door het gebruik van lekker veel kruiden zitten deze vegetarische saucijzenbroodjes bomvol smaak. Lekker om te dippen in een warme kop soep of gewoon als snack!

Recept Afdrukken
Vegetarische saucijzenbroodjes van zoete aardappel en kikkerwten
Prep Tijd 25 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 25 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
  3. Snipper de rode ui en doe deze in de koekenpan. Bak totdat ze glazig zijn. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de uien. Doe hier de 7 kruidenmix, sambal en zout bij.
  4. Rasp de zoete aardappel ondertussen op een grove rasp en voeg het toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Laat dit mengsel vervolgens helemaal afkoelen.
  5. Spoel de kikkererwten af en doe ze in een kleine keukenmachine. Mix dit totdat er geen grote stukken meer zichtbaar zijn. Hak de platte peterselie fijn en mix dit nog even mee met de kikkererwten.
  6. Voeg 1 ei en het kikkererwtenmengsel toe aan de zoete aardappel. Roer het goed door en kneed het met je handen totdat alles goed met elkaar gemengd is. Verkruimel hier de feta overheen.
  7. Rol het stuk bladerdeeg uit op je aanrecht. Verdeel hier de vulling overheen. Rol het bladerdeeg nu zo strak mogelijk op. Smeer er wat van het eigeel overheen en maak het af met het sesamzaad en maanzaad. Snijd er stukken van ongeveer 2cm breed van en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak ze voor ongeveer 25 minuten af in de voorverwarmde oven of totdat ze mooi goudbruin zijn en de onderkant goed gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Paasontbijt inspiratie - Zonderzooi - Food, Coaching & Lifestyle juli 6, 2018 - 12:30 pm

[…] vegetarische saucijzenbroodjes van Daliskitchen lijken me echt […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.