Pad Thai met vegetarische kipstukjes

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Ik ben echt fan van de Thai hier in Oss, maar het leek mij niet zo slim om daar wekelijks eten af te halen. Dat heeft mij laten besluiten om zelf aan de slag te gaan met een receptje voor Pad Thai. Eerder maakte ik hem al met echte kip, wat heel erg lekker was, maar die kip is ook heel erg makkelijk te vervangen voor vegetarische kip. En daar deel ik vandaag het recept van! In dit gerecht worden zoet, zuur en zout gecombineerd voor de perfecte balans.

Ingrediënten Pad Thai (2-3 personen)

  • 300 gram rijstnoedels – 5 mm
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • 125 gram taugé
  • 1 bos bosui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 50 gram pinda’s
  • Sap van een halve limoen (ongeveer 1 flinke eetlepel)
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Doe de noedels in een kom en giet er kokend water overheen. Laat dit voor 8 minuten weken en giet ze vervolgens af. Ze moeten nog niet compleet gaar zijn, dat gebeurt pas wanneer je de noedels in de pan mee wokt.

Meng het sap van de limoen met de donkere sojasaus, chilisaus, vissaus en suiker en roer het goed door.

Snijd het witte gedeelte van de bosui in dunne ringen en het groene gedeelte in stukken van ongeveer 1 centimeter. Hak het teentje knoflook fijn en verhit een wok met de zonnebloemolie op hoog vuur. Doe hier nu het witte gedeelte van de bosui en de knoflook in. Doe de eieren erbij en maak hier roerei van. Voeg dan ook de plantaardige kipstukjes, het groene gedeelte van de bosui en de taugé toe en roer het nog even door.

Voeg nu de saus toe aan de wokpan en doe gelijk daarna de noedels erbij. Roer dit voor ongeveer 3 minuten door totdat de noedels gaar zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als de noedels niet helemaal gaar zijn. Hak de pinda’s fijn en wok deze ook nog even mee. Breng het eventueel nog op smaak met een snufje zout.

Doe de noodles in een kommetje, maak het af met nog wat fijngehakte pinda’s en ringetjes bosui en serveer er een limoenpartje bij voor de frisheid.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Vegetarisch weekmenu #1 | My Blog juni 27, 2018 - 2:37 pm

[…] slag met boodschappen, zo kun jij de hele week lekker zonder vlees eten. Veel kookplezier! Maandag Pad Thai met vegetarische kipstukjes van Daliskitchen. Dinsdag Bieten tortilla’s met avocado en geitenkaas van Jennifer […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.