Vegetarische ‘kip’ dumplings

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dumplings heb ik leren kennen als een bijgerechtje bij de sushi en vanaf de eerste keer dat ik deze lekkere hapjes at was ik verliefd. Het vouwen kost misschien even wat tijd maar deze moeite wordt zeker beloond. Ook heel erg fijn is om deze dumplings in te vriezen waardoor je altijd een gezonde en lekkere snack in huis hebt.

Ingrediƫnten groente dumplings met vegetarische kip

  • 1 pakje ronde wontonvellen
  • 150 gram geraspte wortel
  • 200 gram gesneden spitskool
  • 6 bosuitjes
  • 160 gram vegetarische kipstukjes
  • 2 eetlepels sojasaus + extra om te serveren
  • 1 eetlepel (groene) sriracha
  • 1 theelepel witte peper
  • 1/2e theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Laat de wontonvellen ontdooien. Verhit twee eetlepels olie in een grote koekenpan en doe hier de geraspte wortel met de spitskool in. Snijd de bosui in smalle ringetjes en voeg deze ook toe aan de spitskool en wortel. Strooi er een snufje zout over en bak dit voor ongeveer 8 minuutjes op laag tot middelhoog vuur. Roer wel regelmatig in de pan.

Snijd de kip eerst in smalle reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de groente in de pan. Doe hier nu de sojasaus, sriracha, witte peper en gemberpoeder bij. Roer het goed door en laat het nog even op het vuur staan totdat er geen/weinig vocht meer zichtbaar is.

Pak nu steeds een wontonvelletje in je handpalm. Maak de buitenkant met je vinger nat en schep een eetlepel van de vulling in het midden. Nu kan het vouwen beginnen. Het handigste is om hiervoor een tutorial te kijken op YouTube maar ik zal het ook even kort hier toelichten. Maak aan een kant een plooitje van ongeveer een halve centimeter. Maak nu tegen dit plooitje een ander plooitje. Ga hiermee door totdat je helemaal rond bent en je automatisch het hierboven afgebeelde vormpje krijgt.

Verhit een grote koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Verhit hier een theelepeltje olie in en leg hier de dumplings in. Laat dit voor een minuutje bakken en voeg dan ongeveer 40 milliliter water toe. Doe de deksel op de pan en laat het voor 3 minuten stomen. Haal de deksel van de pan en laat het overgebleven vocht verdampen. Herhaal dit voor alle dumplings en serveer ze met sojasaus!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.