Dali’s Kitchen
  • Home
  • RECEPTEN
    • Nieuwste recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Zoete snacks
    • Hartige snacks
    • Overig
  • GETEST
    • alles Favorieten Kookboeken Producten
      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Drankjes

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG

      november 21, 2015

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: NOOTJE

      oktober 5, 2015

      Producten

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

  • CONTACT
  • OVER

Dali’s Kitchen

  • Home
  • RECEPTEN
    • Nieuwste recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Zoete snacks
    • Hartige snacks
    • Overig
  • GETEST
    • alles Favorieten Kookboeken Producten
      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Drankjes

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG

      november 21, 2015

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: NOOTJE

      oktober 5, 2015

      Producten

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

  • CONTACT
  • OVER

Vega sushibowls

Vega sushibowls

Sushibowls kennen we natuurlijk al wat langer maar dat maakt ze zeker niet minder lekker! Deze variant met veel groene groenten en een vega schnitzel is super makkelijk te maken. Terwijl de rijst in de rijstkoker zit en de vega schnitzel tussen de contactgrill ligt, kunnen de groenten gesneden worden. Alles leuk in een bakje doen en klaar zijn je vega sushibowls!

Recept Afdrukken
Vega sushibowls
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 Vegetarische schnitzels
  • 1 avocado
  • 1/2e komkommer
  • 100 gram diepvries edamame boontjes
  • 80 gram zeewiersalade
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes optioneel
  • sojasaus om erbij te serveren
Sushirijst
  • 180 gram sushirijst
  • 200 milliliter water
  • 2 eetlepels sushi azijn
  • Snufje zout en suiker
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 Vegetarische schnitzels
  • 1 avocado
  • 1/2e komkommer
  • 100 gram diepvries edamame boontjes
  • 80 gram zeewiersalade
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes optioneel
  • sojasaus om erbij te serveren
Sushirijst
  • 180 gram sushirijst
  • 200 milliliter water
  • 2 eetlepels sushi azijn
  • Snufje zout en suiker
Instructies
  1. Doe de rijst in de pan van de rijstkoker. Spoel de rijst nu drie keer af met een ruime hoeveelheid water. Het is de bedoeling dat het water wat van de rijst af komt helder is en geen witte waas meer heeft. Laat de rijst vervolgens voor een half uurtje onder water staan.
  2. Giet het water weer weg van de rijst. Doe de rijst nu met 200 milliliter water in de rijstkoker en zet hem aan.
  3. Leg de schnitzels (zonder olie) tussen de contactgrill en bak ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de avocado in plakjes.
  5. Ontdooi de edamame boontjes even kort in de magnetron of in een koekenpan.
  6. Meng de mayonaise met de sriracha.
  7. Wanneer de rijstkoker klaar is haal je de pan uit de rijstkoker. Laat de rijst nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de sushi azijn, wat zout en suiker toe. Roer het goed door en laat de rijst nog even zonder deksel op de pan afkoelen.
  8. Snijd de schnitzels in dunne reepjes.
  9. Verdeel de rijst over twee kommen en doe hier de sriracha mayonaise overheen. Leg nu ook de avocado, schnitzel, komkommer, edamame boontjes en zeezwiersalade in de kommetjes. Maak het af met wat zwarte sesamzaadjes en sojasaus.

Misschien vind je dit ook leuk

ZWEEDSE LAAGJES SALADE

september 8, 2015

Zongedroogde tomaat kipballetjes met bulgur en baba ganoush

juli 29, 2016

Zomerse pasta bolognese

augustus 28, 2017

ZILVERVLIESRIJST SUSHI 2.0

april 27, 2015

ZALMBURGERS

maart 21, 2015

Yaki Udon met runderreepjes

mei 10, 2017

Leave a Comment Annuleer

INSTAGRAM

Over mij

Over mij

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met eten bezig zijn vormt in mijn leven eerder een regel dan een uitzondering. Ik probeer allerlei gerechten uit en de lekkerste zie je hier verschijnen! Ook schrijf ik over de leukste kookboeken, nieuwste producten en lekkerste eettentjes.

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Advertenties

Recente posts

  • Groene curry noedles met sriracha kipballetjes

    januari 30, 2019
  • Matcha macarons

    januari 30, 2019
  • Afghaanse vegetarische mantu

    januari 24, 2019

Pinterest

mytastenld.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Bloglovin

Terug naar boven
Deze website gebruikt cookies. We gaan ervan uit dat je akkoord gaat.Gimme the cookie! Lees meer
Privacy & Cookies Policy