Sushibowls kennen we natuurlijk al wat langer maar dat maakt ze zeker niet minder lekker! Deze variant met veel groene groenten en een vega schnitzel is super makkelijk te maken. Terwijl de rijst in de rijstkoker zit en de vega schnitzel tussen de contactgrill ligt, kunnen de groenten gesneden worden. Alles leuk in een bakje doen en klaar zijn je vega sushibowls!

Porties |
personen
|
- 2 Vegetarische schnitzels
- 1 avocado
- 1/2e komkommer
- 100 gram diepvries edamame boontjes
- 80 gram zeewiersalade
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel sriracha
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes optioneel
- sojasaus om erbij te serveren
- 180 gram sushirijst
- 200 milliliter water
- 2 eetlepels sushi azijn
- Snufje zout en suiker
Ingrediƫnten
Sushirijst
|
![]() |
- Doe de rijst in de pan van de rijstkoker. Spoel de rijst nu drie keer af met een ruime hoeveelheid water. Het is de bedoeling dat het water wat van de rijst af komt helder is en geen witte waas meer heeft. Laat de rijst vervolgens voor een half uurtje onder water staan.
- Giet het water weer weg van de rijst. Doe de rijst nu met 200 milliliter water in de rijstkoker en zet hem aan.
- Leg de schnitzels (zonder olie) tussen de contactgrill en bak ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig.
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de avocado in plakjes.
- Ontdooi de edamame boontjes even kort in de magnetron of in een koekenpan.
- Meng de mayonaise met de sriracha.
- Wanneer de rijstkoker klaar is haal je de pan uit de rijstkoker. Laat de rijst nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de sushi azijn, wat zout en suiker toe. Roer het goed door en laat de rijst nog even zonder deksel op de pan afkoelen.
- Snijd de schnitzels in dunne reepjes.
- Verdeel de rijst over twee kommen en doe hier de sriracha mayonaise overheen. Leg nu ook de avocado, schnitzel, komkommer, edamame boontjes en zeezwiersalade in de kommetjes. Maak het af met wat zwarte sesamzaadjes en sojasaus.