Waar kimchi een paar jaar geleden nog een relatief onbekend begrip was, is het vandaag de dag niet meer weg te denken van de menukaarten en het internet. Het maken van deze gefermenteerde kool kan een tijdrovend klusje zijn maar met dit recept zet je binnen 40 minuten een heerlijke kimchi op tafel. Ook erg lekker om in dumplings te verwerken bijvoorbeeld!

Prep Tijd | 5 minuten |
Passieve Tijd | 1 uur |
Porties |
ml
|
- 500 gram chinese kool
- 4 teentjes knoflook
- 4 bosuitjes
- 2 eetlepels sambal oelek
- 2 eetlepels vissaus
- 2 theelepels suiker
- 3 eetlepels grof zeezout
- 2 eetlepels gochugaru
Ingrediënten
|
![]() |
- Snijd het kontje van de Chinese kool en haal de bladeren van elkaar af. Was ze goed en snijd ze in stukken van ongeveer 5 bij 5 centimeter.
- Doe de kool in een kom en strooi hier het grove zeezout overheen. Laat dit voor een half uur staan, hussel vervolgens alles om en laat het voor nog een half uur staan.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Meng de knoflook, bosui, sambal, vissaus, kristalsuiker en gochugaru in een grote kom.
- Spoel de koolbladeren goed af. Ik deed dit door steeds de kom vol met water te laten lopen waardoor het zout naar beneden zakt en de kool boven blijft drijven. De kool haal je er dan met een vergiet uit en het zoute water giet je weg. Herhaal dit voor de zekerheid een aantal keer.
- Laat de kool goed uitlekken en meng het door de andere ingrediënten. In een luchtdicht afsluitbare bak blijft deze kimchi 2 weken in de koelkast goed.