Rijstnoedles met runderreepjes

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

De Pad Thai die ik een tijdje geleden maakte viel hier zo goed in de smaak en daarom besloot ik er variaties op te gaan maken. Ook deze rijstnoedels met runderreepjes heb je binnen een kwartier op tafel staan waardoor het een fijne maaltijd is voor op een drukke dag. De dag erna is dit gerechtje nog lekkerder waardoor het ook heel erg lekker is als lunch!

Recept Afdrukken
Rijstnoedles met runderreepjes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saus
Runderreepjes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saus
Runderreepjes
Instructies
  1. Snijd de bieflappen tegen de draad in, in smalle reepjes. Doe deze in een bakje en strooi de baking soda eroverheen. Giet hier de rijstazijn, vissaus, witte peper, maizena en een eetlepel water overheen. Roer alles goed door en laat dit voor ongeveer 10 minuten marineren.
  2. Snijd ondertussen het witte gedeelte van de bosui in smalle ringetjes en het groene gedeelte in ringen van ongeveer 1 cm breed.
  3. Per het sap uit de limoen en meng dit samen met de vissaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, pindakaas, suiker, sambal en witte peper. Meng hier nog 4 eetlepels water doorheen.
  4. Verhit een wok met een eetlepel zonnebloemolie op hoog vuur. Wok hier de runderreepjes in ongeveer 2 minuten in bruin. Haal de runderreepjes uit de pan.
  5. Doe de rijstnoedels in een grote kom en giet hier warm (niet kokend) water overheen. Giet de noedels na 3 à 4 minuten af en zorg ervoor dat ze nog niet helemaal gaar zijn.
  6. Verhit de wok weer op hoog vuur met een eetlepel zonnebloemolie en doe hier het witte gedeelte van de bosui en de pinda's in. Wok dit voor een minuutje. Voeg dan de saus en de taugé toe. Voeg na 1 minuut de noedels toe en wok deze mee totdat ze gaar zijn. Voeg tenslotte nog het groene gedeelte van de bosui toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.