Ricotta-vanille beslag: voor pancakes en wafels

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dit handige ricotta-vanille beslag is ideaal voor wanneer je een lekker uitgebreid ontbijtje op tafel wil zetten zonder dat je daar onnodig veel tijd aan kwijt bent. Terwijl het beslag gaar wordt tussen de wafelijzer kan jij je focussen op de pannenkoekjes in de pan. Maak de wafels en pannenkoekjes af met wat jij lekker vindt, kies bijvoorbeeld voor vers fruit, honing, kokosrasp of nootjes.

Ingrediënten ricotta-vanille beslag (voor ongeveer 10 wafels en 10 pannenkoekjes)

  • 1 rijpe banaan
  • 400 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels Happy Protein Vanille eiwitpoeder
  • 60 gram volkorenmeel
  • 60 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zout

Bereidingswijze

Doe de banaan samen met de eieren, ricotta en honing in een blender en mix het gedurende 1 minuut totdat je een egaal mengsel hebt.

Meng het volkorenmeel met het boekweitmeel, bakpoeder, eiwitpoeder en een snufje zout en mix dit met een garde goed door elkaar. Voeg het droge mengsel nu toe aan het natte mengsel en mix het tot een egaal beslag met de garde. Laat dit voor een half uurtje rusten.

Bak dit beslag nu af in een wafelijzer of koekenpan.

Voor de pannenkoekjes:
Zet de koekenpan op laag tot middelhoog vuur en verhit er een eetlepeltje olie in. Verdeel hier kleine hoopjes van het beslag in en bak ze aan de ene zijde totdat er luchtbelletjes aan de bovenkant komen, draai ze om en bak ze voor nog een minuutje.

Voor de wafels:
Verhit een wafelijzer en zet hem op de middelste stand. Vet hem licht in met een kwastje. Verdeel in het midden van de ijzers 2 flinke eetlepels van het beslag en doe de wafelijzer dicht voor ongeveer 2 minuten. Draai de wafel om en doe de wafelijzer voor nog een minuutje dicht.

Maak de wafels en pannenkoekjes af met je favoriete toppings.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Judith | myfoodblog.nl september 18, 2017 - 10:05 am

Wafels zijn zo feestelijk en wat een goed idee zo! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.