Pita chips met paprika-fetadip

Een soort gelijk dipje at ik een tijdje geleden met mijn zusje in een Turks restaurant. We vonden het zo lekker dat we het thuis gelijk zijn gaan namaken. Op internet vond ik een Turkse en een Griekse versie, beide met feta en rode paprika. De fetadip die ik nu met jullie deel is een combinatie van deze twee keukens met nog wat kleine toevoegingen. Heel erg lekker voor op de borrelplank!

Ingrediënten paprika-fetadip

  • 1 blok feta
  • 2 gegrilde paprikas
  • 30 gram walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 blaadjes munt
  • 1 bosui

Pita chips

  • 2 volkoren pita broodjes
  • snufje sumac
  • snufje zout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • olijfoliespray

Bereidingswijze

Doe de gegrilde paprika’s in een kleine keukenmachine of staafmixermolentje. Mix dit totdat je een gladde ‘saus’ hebt. Voeg hier de feta aan toe en mix het een paar keer kort. Doe nu ook de walnoten en olijfolie erbij en mix het nog een paar keer kort zodat er nog kleine stukjes zichtbaar zijn. Leg de blaadjes munt op elkaar en maak er een rolletje van, snijd dit nu in hele smalle reepjes. Snijd de bosui ook in smalle ringetjes en meng dit door de dip.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pita’s eerst doormidden. Snijd nu van elke helft 3 puntjes. Nu kun je ze makkelijk in de dikte door midden snijden. Verdeel alle puntjes over een met bakpapier beklede bakplaat, spray ze in met wat olijfolie en strooi de sesamzaadjes, sumac en het zout eroverheen. Leg de pita chips nu voor ongeveer 8 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met de dip!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Jessica juli 19, 2017 - 2:47 pm

Dit lijkt me echt heerlijk! 🙂 Lekkere combi.

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen juli 19, 2017 - 6:20 pm

Dankje! Is ook echt heel erg lekker!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.