‘NUTELLA’ HAVERMOUT REPEN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze repen zijn de perfecte snack om mee naar werk of school te nemen. Doordat de repen zijn gemaakt met hazelnoten en cacaopoeder heeft de smaak heel erg iets weg van nutella. Je haalt 8 repen uit dit recept maar aangezien ze vrij machtig zijn kan je er ook blokjes van maken, wat ik uiteindelijk ook heb gedaan.

Ingrediënten (8 repen of 16 blokjes)

  • 100 gram havermout
  • 125 gram dadels
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 65 gram hazelnoten
  • 35 gram pure chocolade
  • 2 theelepels cacaopoeder

Bereiding

Rooster de havermout en de hazelnoten in de oven. Leg ze wel apart van elkaar in een ovenschaal. Rooster ze ongeveer voor 10 minuten in een oven van 200 graden. Hou het wel goed in de gaten want het kan snel verbranden.

Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Laat ze helemaal fijn hakken totdat er een pasta ontstaat. Waarschijnlijk moet je hiervoor een paar keer de randen schoonmaken. Smelt de kokosolie en doe die erbij. Laat alles nog even goed mixen.

Haal de havermout en de hazelnoten uit de oven. Hak de hazelnoten in grove stukken. Hak de chocolade in iets kleinere stukjes. Meng alle ingrediënten grof door elkaar en stort ze in een met bakpapier bekleed bakblik. Mocht het mengsel nog iets te nat zijn, doe er dan nog wat havermout bij. Vorm er met vochtige handen een blok van. Zet deze voor een kwartier in de vriezer om op te stijven en snijd er vervolgens repen of blokjes van.

IMG_20150924_172731

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Kim | KimterStege.nl september 24, 2015 - 7:55 pm

Suuuuper lekker! I need this in my life <3

Reply
Dali's Kitchen september 25, 2015 - 6:51 pm

Haha als je wil mag je er morgen ochtend wat op komen halen

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.