Mini springrolls met vegetarische ‘kip’

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Springrolls, lekkere frisse hapjes die je met van alles kunt vullen. Ik maakte ze al regelmatig met biefstuk en kip maar pas bedacht ik me dat je deze springrolls ook heel makkelijk vegetarisch kunt maken door gebruik te maken van vegetarische kip. Samen met ingrediƫnten als munt, sla, komkommer en avocado zijn deze hapjes perfect als lunch of als lichte avondmaaltijd.

IngrediĆ«nten mini springrolls met vegetarische ‘kip’

  • 10 mini rijstvellen
  • 1 kropje little gem
  • 1/3e komkommer
  • 1 avocado
  • 1 wortel
  • 5 gram verse munt
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • 1 nestje mihoen (ongeveer 65 gram)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus + extra om in te dippen
  • 1 theelepel sambal

Bereidingswijze mini springrolls met vegetarische ‘kip’

Leg de mihoen in een kom met heet water en dek het af met plasticfolie. Laat dit voor een half uur staan.

Snijd de komkommer en wortel in dunne sliertjes. Ik deed dit met een mandoline maar het kan ook gewoon met de hand, is alleen iets meer werk. Snijd de kontjes van de Baby Romaine sla en gooi de buitenste bladeren weg. Haal de rest van de bladen eraf en was ze in water. Verwijder de harde kern uit de blaadjes.

Snijd de kipstukjes in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een pan. Doe hier de sojasaus, chilisaus en sambal in en roer het door elkaar. Laat dit voor een minuutje op laag vuur pruttelen. Voeg dan de kipstukjes toe en bak dit ook weer voor een minuut mee. Laat de kipstukjes vervolgens helemaal afkoelen.

Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd hem vervolgens in dunne plakjes. Schep de plakjes er vervolgens met een lepel heel makkelijk uit. Giet de mihoen af en doe ze in een schaaltje. Vul de kom weer met heet water en zet de komkommer, wortel en sla vast alvast in kommetjes klaar.

Nu kan je de springrolls gaan rollen. Haal een rijstvel door de kom met heet water voor ongeveer 30 seconden of totdat het rijstvel redelijk zacht aanvoelt. Leg het rijstvel vervolgens voorzichtig op een schoon aanrecht. Leg hier nu eerst een half blaadje sla op in het midden. Leg hier wat sliertjes wortel, komkommer, en mihoen op. Maak het af met twee of drie stukjes kip en twee plakjes avocado. Let goed op dat je niet te veel vulling in de springrolls doet. Vouw nu eerst de zijkanten over de vulling naar binnen. Pak dan het gedeelte wat het dichtst bij je ligt en leg ook dit over de vulling. Rol hem nu zo strak mogelijk op. Herhaal dit met al je rijstvellen tot de vulling op is. Ik serveerde ze gewoon lekker simpel met wat sojasaus maar je kan bijvoorbeeld ook voor een pindasausje gaan.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.