Mango-serranoham & walnoot-hüttenkäse crostini’s

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

crostinis-5

Lekker last minute heb ik nog een snack voor vanavond. Deze crostini’s zien er vrolijk en feestelijk uit en zijn daarom de perfecte snack om vanavond te serveren. Dit is ook gelijk het laatste recept voor 2015, het jaar waarin ik begon met Dali’s Kitchen en al heel wat recepten plaatste. Regelmatig was ons dikkertje Dali op de achtergrond te zien en daarom moest ik ook wel afsluiten met een foto waarop Dali weer probeert om een hapje mee te pikken.

Ingrediënten

  • Spelt stokbrood (wit of bruin stokbrood kan natuurlijk ook)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout

Mango-serranoham crostini

  • 1 rijpe mango
  • pakje serranoham
  • zak rucola
  • zwarte peper

Walnoot-hüttenkäse crostini

  • bakje hüttenkäse
  • handje walnoten
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm of laat het stokbrood in de winkel snijden. Verdeel ze over een ovenplaat en kwast ze in met wat olijfolie. Strooi er vervolgens nog wat zout over en zet ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Mango-serranoham crostini

Snijd de mango en doe het vruchtvlees in een maatbeker. Pureer dit met een staafmixer. Doe de mangopuree in een pannetje en laat op middelhoog vuur in ongeveer 6 minuten inkoken. Ongeveer de helft moet overblijven, zodat je een wat dikkere puree krijgt. Blijf wel goed in het pannetje roeren zodat het niet aankoekt. Doe de ingedikte mangopuree weer terug in de maatbeker en laat afkoelen.

Doe op elke crostini een theelepel van de mangopuree, leg hier een half plakje serranoham en wat rucola op. Maak het af met de zwarte peper.

Walnoot-hüttenkäse crostini

Hak de walnoten fijn. Doe 1 theelepel van de hüttenkäse op een crostini, strooi er wat van de walnoten overheen en herhaal dit voor de rest. Leg de crostini’s nu tegen elkaar aan en verdeel er vanaf hoge hoogte wat honing overheen zodat je mooi dunne straaltjes honing krijgt.

crostinis-4

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Kim | KimterStege.nl december 31, 2015 - 12:01 pm

Yummyyyyyyyyyyyy

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.