Mango-banaan passievruchten ijs

Dit ijs is lekker, simpel en hartstikke gezond. Het enige wat erin zit is fruit en een beetje limoensap. Ik gebruikte, zoals de titel al zegt, mango, banaan en passievrucht, maar je kan eigenlijk al het fruit gebruiken wat je lekker vindt. Wel is het slim om wat banaan erbij te doen zodat je lekker romig ijs krijgt. Wil je wat minder fruitsmaak, doe er dan bijvoorbeeld wat pindakaas en cacaopoeder bij. Je hebt hier wel een krachtige keukenmachine of blender voor nodig. Ik deed het zelf met een kleine hakmolen van kenwood die ook ijs kan crushen. Hiermee ging het echt super makkelijk en binnen twee minuten had ik dit ijs. Je kan het ijs nog even in de vriezer zetten zodat het net iets harder wordt, daarna kan je er mooie bolletjes van scheppen en ze leuk in een ijscoupe serveren.

Ingrediƫnten (1 Ơ 2 personen)

  • 1 banaan
  • 70 gram diepvries mango
  • 1 passievrucht
  • 1 eetlepel limoensap

Bereidingswijze

Simpeler dan dit ga je het bijna niet krijgen.

Begin met het snijden van een banaan in plakjes. Doe deze in een zakje en leg dit in de vriezer. Laat dit het liefst voor 1 nacht in de vriezer, maar minimaal voor 3 uur.

Doe nu de banaan, mango en passievrucht in de hakmolen. Mix dit totdat het grof gehakt is. Voeg nu het limoensap toe en blijf het mixen totdat er ijs ontstaat, dit duurt ongeveer 2 minuten. Serveer het ijs in een coupe en maak het af met wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld wat mango en kokos. Wil je het ijs wat harder hebben zet het dan nog voor ongeveer 1 uurtje in de diepvries.

bananen-mango-passievrucht-ijs-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.