Kruidige labnehballetjes

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Met een emmer Griekse yoghurt, wat smaakmakers en een beetje geduld, zet je deze heerlijke kruidige labnehballetjes op tafel. Labneh is vergelijkbaar met hangop en is dus eigenlijk niets meer dan uitgelekte yoghurt. De uitgelekte yoghurt wordt lekker romig en heeft een structuur die vergelijkbaar is met roomkaas. Door de balletjes door kruiden en noten te rollen krijg je deze vrolijke snacks. Lekker met een stukje Libanees platbrood!

Recept Afdrukken
Labnehballetjes
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
balletjes
Ingrediƫnten
Groene kruiden-pistache balletjes
Paprika sesam balletjes
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
balletjes
Ingrediƫnten
Groene kruiden-pistache balletjes
Paprika sesam balletjes
Instructies
  1. Schep de Griekse yoghurt in een kaasdoek of schone theedoek en hang het in een zeef boven een pannetje. Zet dit voor minimaal 12 uur in de koelkast om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  2. Doe de uitgelekte Griekse yoghurt in een kom.
  3. Doe het teentje knoflook met het zout in de vijzel en stamp het fijn tot een pasta. Voeg de knoflookpasta samen met de sumac en za'atar toe aan de uitgelekte Griekse yoghurt en roer het goed door.
  4. Ga nu aan de slag met de toppings voor de labnehballetjes. Hak de pistachenootjes, platte peterselie en munt fijn. Meng dit samen met de za'atar in een kommetje.
  5. Rooster de sesamzaadjes op laag vuur totdat ze goudbruin worden. Voeg de paprikapoeder en sumac toe, roer het goed door en doe ook dit in een kommetje.
  6. Vet je handen in met wat olijfolie. Pak nu met een theelepel een schepje van de Griekse yoghurt en vorm hier voorzichtig een balletje van. Het maakt niet uit als de balletjes nog niet perfect rond zijn want dat gaat makkelijker wanneer je ze door de toppings rolt.
  7. Rol de labnehballetjes door de topping en maak er mooie ronde balletjes van. Herhaal dit totdat alle yoghurt op is.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.