LAAGJESKWARK

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Je kunt deze laagjeskwark als ontbijt eten, maar omdat het er zo feestelijk uitziet zou het even goed door kunnen gaan als toetje. Ik vind het een lekker ontbijtje voor de ochtenden waarop ik wat meer tijd heb. Je kunt eindeloos variëren met dit recept door bijvoorbeeld verschillende soorten fruit of noten te gebruiken. Ik heb dit keer gekozen voor laagjes met kleine stukjes appel, laagjes gepureerde kers, laagjes gewone kwark, laagjes gepureerde kers gemengd met kwark en het afgemaakt met lekkere honing cashewnoten.

Ingrediënten voor laagjeskwark (2 glazen)

  • 6 eetlepels kwark
  • 1 granny smith
  • 1 halve limoen (in mijn geval een hele want er kwam weinig sap uit)
  • 125 gram kersen (ik gebruikte een doosje diepvries kersen van de AH)
  • handje cashewnoten
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Zet de kersen in een steelpannetje met 100 ml water op middelhoog vuur. Laat dit even pruttelen.

Doe de cashewnoten tussen een bakpapiertje en sla ze met bijvoorbeeld een deegroller in kleinere stukjes. Doe hier de honing bij en doe de cashewnoten voor 10 minuten in een oven van 190 graden. Laat deze nadat ze uit de oven komen op het bakpapiertje afkoelen.

Pureer de kersen en laat deze in een bakje afkoelen.

Schil de appel en snij deze vervolgens in kleine blokjes. Pers de limoen uit over de appels zodat ze hun frisgroene kleur behouden, en natuurlijk ook voor de lekkere smaak.

Meng de helft van de afgekoelde kersenpuree met 2 eetlepels kwark.

Nu kun je de laagjeskwark op gaan bouwen. Ik begon met een laagje appeltjes, vervolgens een laagje kwark,  daarboven een laagje kersenpuree, dan een laagje kersenkwark, daarna weer een laagje appeltjes en een laagje kwark, afgemaakt met een laagje van de afgekoelde cashewnoten.laagjeskwark

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.