Kwark ijsjes | Mango-limoen & framboos

Ik kan zó blij zijn met nieuwe keukenspulletjes. Zo ook met deze ijsvormpjes van Silikomart, toen ze gisteren binnen kwamen ben ik er gelijk mee aan de slag gegaan. De vorm doet mij denken aan Magnums en de stokjes vind ik zo veel leuker dan de plastic onderkantjes die bij de meeste ijsvormen zitten. Heb je wat kwark of yoghurt in de koelkast staan en wat fruit in de diepvries, dan kan je gelijk met deze ijsjes aan de slag. Ik maakte de smaken mango-limoen en framboos, en dit waren dan ook de ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Deze ijsjes zijn zo gezond dat je ze zelfs als ontbijt zou kunnen eten als je daar behoefte aan hebt. Dit zal dan ook zeker niet het enige ijsjes recept zijn wat online komt want ik zit nog bomvol met andere ideeën voor deze ijsvormpjes.

Ingrediënten mango-limoen kwarkijsjes (2 ijsjes)

  • 1 mango
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 3 eetlepels magere yoghurt

Bereiding

Snijd het vruchtvlees van de mango en doe deze in de blender. Knijp hier het sap van de halve limoen boven uit. Doe ook de honing, de magere kwark en de magere yoghurt erbij en mix het totdat het een gladde consistentie heeft. Giet ze nu in de ijsvormpjes, doe de stokjes er in en zet ze het liefst voor een nacht in de diepvries.

Yoghurtijsjes-3

Ingrediënten frambozen kwark ijsjes (2 stuks)

  • 75 gram diepvriesframbozen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 3 eetlepels magere yoghurt

Bereiding

Doe de frambozen in een blender. Doe hier de honing, magere kwark en magere yoghurt bij en mix dit ook weer totdat het glad is. Schenk het in de ijsvormpjes, steek de stokjes er in, zet ze in de vriezer en na een paar uur zijn je ijsjes weer klaar.

Yoghurtijsjes-4

Yoghurtijsjes-1

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Chantal Broeders mei 19, 2016 - 10:57 am

Wat heerlijk zomers en compliment voor de fotografie. Wat een mooie foto’s, zo kleurrijk dat je er blij van wordt!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.