Eerder deze week deelde ik al een receptje voor snelle kimchi, die je perfect kan gebruiken als vulling voor deze dumplings. Door de hartige smaak van deze dumplings mis je totaal geen vlees. Het maken ervan is misschien even wat meer werk maar maak er lekker veel van zodat je altijd een voorraadje achter de hand hebt. Ze zijn namelijk ook heel makkelijk in te vriezen!

Porties |
dumplings
|
- 1 portie snelle kimchi Klik op de link onderaan voor het recept.
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels sriracha
- 300 gram ronde dumplingvellen
- zonnebloemolie
Ingrediënten
|
![]() |
- Laat de dumplingvellen voor ongeveer 2 uur ontdooien.
- Hak de kimchi in drie porties op een grote snijplank fijn. Het moeten ongeveer stukjes van een paar millimeter worden. Het maakt niet uit als er af en toe wat grotere stukken tussen zitten want dat is juist lekker voor de textuur.
- Meng de fijngehakte kimchi goed door elkaar met de maizena en sriracha.
- Leg nu een dumplingvel op je handpalm. Smeer de randjes in met water. Leg er een flinke theelepel van de kimchi op en vouw de dumplings dicht. Op YouTube zijn veel filmpjes te vinden met technieken voor het vouwen van dumplings. Herhaal dit totdat alle dumplingvelletjes op zijn.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met passende deksel. Leg hier een aantal dumplings in, het is belangrijk dat ze niet tegen elkaar liggen aangezien ze nog uit gaan zetten door de stoom.
- Voeg een half kopje water toe aan de hete pan en doe hier gelijk de deksel op. Laat dit nu voor 4 tot 5 minuten stomen op laag tot middelhoog vuur. Haal de deksel van de pan, laat de rest van het water droogkoken en voeg nog een eetlepel zonnebloemolie toe waarin je de dumplings knapperig gaat bakken. Bak ze aan elke zijde totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Haal de dumplings uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal ook dit proces weer voor de rest van de dumplings. Serveer ze als snack of met wat rijst en groenten als avondeten.