Kerstrecept | Salade met vijgen en granaatappelpitjes

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze kerstsalade met vijgen en granaatappelpitjes is een lekkere lichte afwisseling op de zware traditionele kerstgerechten. Het fijne is dat ie letterlijk binnen vijf minuten op tafel kan staan. Je kan hem als bijgerecht serveren maar het is ook leuk om er mini varianten van te maken en die te serveren als voorgerechtje. De zoute serranoham is lekker in combinatie met de zoete vijgen, neutrale mozzarella, knapperige pecannoten en frisse granaatappelpitjes.

Ingrediƫnten kerstsalade met vijgen en granaatappelpitjes

  • 75 gram rucola
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram serranoham
  • 20 gram granaatappelpitjes
  • 20 gram pecannoten
  • 2 vijgen

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel milde mosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Maak de salade door de olijfolie met de balsamico azijn, mosterd en een snufje peper en zout in een schaaltje op te kloppen.

Scheur de mozzarella in stukken. Haal de vetrandjes van de serranoham en scheur de ham in stukken. Hak de pecannoten in kleinere stukjes en snijd de vijgen doormidden en vervolgens in partjes.

Meng de dressing door de rucola. Verdeel tweederde van de rucola over het bord in een cirkel. Verdeel hier tweederde van de mozzarella, serranoham en vijgenpartjes overheen. Doe hier de overgebleven rucola overheen en maak het af met de overige mozzarella, serranoham, vijgenpartjes, gehakte pecannoten en granaatappelpitjes. Serveer hem direct!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.