HONING SESAM AMANDELEN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

honing amandelen-1

Vandaag een héél erg makkelijk receptje. Deze lekkere honing sesam amandelen zijn heel snel te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ze doen me door het sesamzaad een beetje denken aan van die harde sesamcrackertjes die we vroeger wel eens haalde bij de Xenos. Deze amandelen zijn heel erg lekker om gewoon als snack te eten maar ze zijn bijvoorbeeld ook lekker om door de kwark te doen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 100 gram amandelen
  • snufje zout

Bereiding

Meng de amandelen met de honing en kaneel en verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de helft van het sesamzaad eroverheen. Hussel de amandelen om en doe de andere helft van het sesamzaad er ook nog overheen. Maak het af met een snufje zout. Zet ze nu in een niet voorverwarmde oven op 200 graden voor 10 minuten. Blijf er de laatste twee minuten wel zeker bij want ze kunnen snel verbranden. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze goed afkoelen en je amandelen zijn klaar om opgegeten te worden. Eet je ze niet in een keer op doe ze dan in een afgesloten bakje en bewaar ze op een koele plek, zoals de koelkast bijvoorbeeld.

honing amandelen-2

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Sticky sesam amandelen januari 26, 2016 - 5:48 am

[…] niet eens zo origineel zijn. Ik zag ze bij Chicks Love Food, bij Safrana & Argana, bij Dali’s Kitchen en uiteindelijk hielp Google mij ook om het recept terug te vinden dat ik vorige week had zien […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.