GYOZA MET KIP EN KOOL

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Wanneer ik sushi eet bestel ik er eigenlijk standaard wel gyoza bij en dus besloot ik hier zelf mee aan de slag te gaan. Ze zijn heel erg leuk om bij je zelfgemaakte sushi te serveren of om gewoon lekker als snack te eten. Ook fijn is dat je de meeste ingrediënten gewoon bij de supermarkt kan halen. Alleen voor de wontonvelletjes moet je even een toko of grote Albert Heijn opzoeken, of je kiest ervoor om ze zelf te maken, maar dan ben je wel wat langer bezig. Qua inhoud kom je vaak de kip en de groente variant tegen maar ik koos voor een combinatie van die twee. Serveer ze met wat sojasaus en je hebt een super lekker hapje.

Ingrediënten (ongeveer 30 stuks)

  • 300 gram wontonvelletjes (het liefst ronde, maar meestal zijn alleen de vierkante verkrijgbaar)
  • 2 kipfilets, ongeveer 350 gram
  • 200 gram witte kool
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 4 eetlepels zoutarme sojasaus, plus extra om te serveren
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Laat de wontonvelletjes voor ongeveer 2 uur ontdooien.

Doe de rode peper, knoflook en bosuitjes in een keukenmachine en laat het goed fijn malen. Doe nu de kip en de kool erbij en laat het malen totdat je een fijn gehakt krijgt. Voeg ten slotte nog de sojasaus en vissaus toe en laat het een laatste keer draaien zodat alles goed gemengd is.

Snijd met een stekertje cirkels uit de vierkantjes. Pak een velletje in je hand en leg er een eetlepel van het mengsel op. Smeer de randjes in met water en vouw ze dicht. Er zijn heel veel verschillende manieren om dit te doen, op YouTube kan je hier hele duidelijke filmpjes over vinden. Leg ze op een bakpapiertje en herhaal dit voor de rest.

Zet een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Doe hier 1 eetlepel olijfolie in en leg hier de helft van de gyoza in. Laat ze voor ongeveer 1 minuut bakken. Doe hier nu een laagje water bij. De gyoza moeten voor ongeveer de helft onder water staan. Doe nu de deksel erop en zet het vuur laag en laat ze voor 6 minuten gaar stomen. Haal vervolgens de deksel eraf en laat ze droog koken. Dan zijn ze klaar om uit de pan te halen en om te serveren met wat sojasaus. Herhaal hetzelfde voor de rest van de gyoza.

Kip gyoza-1 Kip gyoza-2 Kip gyoza-3

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Antoon de Ruiter oktober 26, 2015 - 7:11 pm

Alweer zo’n overheerlijk recept waarvan ik denk dat ik het uit ga proberen!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.