Ik ben dol op rijstnoedels en al helemaal in combinatie met de smaak van groene curry. Het liefst maak je de groene currypasta zelf, maar bij gebrek aan ingrediënten en tijd voldoet een kant-en-klare currypasta ook helemaal! In combinatie met sriracha kipballetjes en knapperige groenten zet je binnen een half uur deze heerlijke maaltijd op tafel.

Porties |
personen
|
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels sriracha
- 1 theelepel agavesiroop
- 1 bosuitje
- Snufje zout
- witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie optioneel
- 70 gram groene curry kruidenpasta
- 3 nestjes rijstnoedles
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 bos bosui
- 250 gram taugé
- Halve krop chinese kool
- 2 limoenblaadjes
- 1 takje munt
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Ingrediënten
Sriracha kipballetjes
Groene curry noedels
|
![]() |
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, sriracha, agavesiroop en een snufje zout. Zet dit mengsel nu even in de koelkast zodat het iets op kan stijven. Snijd ondertussen de bosui in hele dunne ringetjes. Meng de bosui door het kipgehakt en vorm er balletjes van, iets kleiner dan een pingpongbal.
- Leg de kipballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de sesamzaadjes eroverheen. Zet ze nu voor 15 minuten in de oven.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok.
- Snijd 1 bosui in dunne ringen en doe deze in de wok. Voeg de currypasta toe en laat dit 1 minuut bakken. Voeg dan de kokosmelk, 200 milliliter water en de limoenblaadjes toe. Laat dit op laag vuur pruttelen totdat de saus wat ingedikt is.
- Snijd de chinese kool in dunne reepjes. Zet een pannetje op het vuur met kokend water en doe hier de chinese kool in. Haal het na 30 seconden uit het water en laat goed uitlekken. Doe ook de taugé 30 seconden in kokend water en laat het uitlekken. Doe nu de rijstnoedels in het kokende water en laat het voor 3 minuten koken.
- Snijd de overige bosui in dunne ringen. Pluk de blaadjes munt van het takje, leg ze op elkaar en maak er een rolletje van. Snijd hier nu ook hele dunne reepjes van.
- Giet de rijstnoedels af. Je kan nu kiezen om de borden mooi op te maken op de volgende manier: Verdeel de currysaus over de borden. Leg hier hoopjes van de rijstnoedels in en maak het af met chinese kool, taugé, bosui, munt en kipballetjes. Of door alles bij de currysaus in de wok te doen en het nog even goed door te roeren. Maak het eventueel nog af met wat extra sriracha!