De tweede lading van deze snickers zijn alweer een paar dagen op. Daaruit blijkt wel hoe lekker ze zijn. Ze komen echt heel dicht in de buurt bij de echte snickers. Ik bewaarde ze in de vriezer en pakte er steeds een uit als ik er zin in had. Toen ik de eerste pakte kon ik niet wachten om ze te proeven, dus proefde ik de snicker toen ie nog half bevroren was. Tot mijn verbazing was dit echt super lekker en de rest is dus ook opgegaan als ijssnickers. Ook lekker verkoelend met dit warme weer.
Ingrediënten snickers
Chocolade laag:
- 5 theelepels kokosolie
- 4 theelepels cacaopoeder
- 2 theelepels ahornsiroop
- snufje zout
Nougat laag:
- 4 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels amandelmelk
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 100 gram amandelmeel
- halve theelepel vanille aroma
Karamel laag:
- 8 medjoul dadels
- 2 theelepels pindakaas
- 1 theelepel vanille aroma
- 2 theelepels water
- handje pinda’s
Bereiding
Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Meng de overige ingrediënten erdoorheen. Doe een bakpapiertje in een bakvorm (ik gebruikte een brownieblik) en doe hier het mengsel in. Zet dit in de diepvries.
Laat weer kokosolie smelten voor de nougat laag. Die hier eerst de natte ingrediënten bij en meng dit even goed door. Voeg nu het amandelmeel toe en mix het nog een keer goed. Haal de bakvorm uit de diepvries (moet er ongeveer 10 minuutjes in hebben gestaan) en verspreid de nougat laag er gelijkmatig overheen. Zet dit weer terug in de diepvries. Het moet er nu voor ongeveer een uurtje instaan totdat alles hard is.
Maak nu de karamel laag. Ontpit hiervoor de dadels en doe ze vervolgens in een staafmixermolentje. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en mix tot je een gladde massa hebt. Verdeel deze weer gelijkmatig over het bakblik. Druk de pinda’s een beetje in de karamel laag en zet de snickers weer terug in de diepvries. Na ongeveer een uur zijn ze klaar om aan te snijden, ik sneed er 16 vierkantjes uit.