GEZONDE TROPISCHE KWARKTAART MET MANGO EN KOKOS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Nu we steeds dichter bij de zomer komen en het weer steeds beter wordt, krijg ik weer zin in lekkere, lichte, zomerse gerechten. Deze kwarktaart is daar een heel goed voorbeeld van. Lekker tropisch door de mango en de kokos. De taart is zo gezond dat je hem eigenlijk ook gewoon als ontbijt kunt eten. Een leuke variant op het bakje kwark met fruit dat ik meestal als ontbijt eet.

Ingrediënten kwarktaart met mango en kokos

  • 500 gram magere kwark
  • 1 vanillepeul
  • 100 g volkoren speltmeel
  • 50 g kokosmeel
  • 5 medjoul dadels
  • 1 mango (+halve mango ter decoratie)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • geraspte kokos ter decoratie
  • 1 zakje agar agar (2 gram)

Bereiding

Doe de dadels in een staafmixermolentje en mix tot er een bal dadelpuree ontstaat. Voeg hier het speltmeel, het kokosmeel en de kokosolie aan toe en laat het nog een keer mixen.

Bedek de onderkant van een springvorm met bakpapier. Stort hier het kruimelige deeg op uit het staafmixermolentje. Duw met de bolle kant van een lepel de kruimels tot een stevige bodem. Bak deze voor 10 minuten in een oven van 200 graden.

Schil de mango en snijd alle mango van de pit af. Doe de mango in een steelpannetje met 100 ml water. Laat dit even pruttelen, voeg 1 eetlepel honing toe en pureer het vervolgens met een staafmixer. Laat deze mangopuree in een bakje afkoelen.

Meng het merg van een vanillepeul met de kwark. Breng vervolgens in een steelpannetje 100 ml koud water met 1 zakje agar agar aan de kook en blijf goed roeren. Als de agar agar goed opgelost is in het water mag het vuur lager en kan de kwark erbij. Roer hier nog 2 eetlepels van de mangopuree en 1 eetlepel honing doorheen. Laat dit even op zacht vuur staan en roer alles goed door.

Dan kan de kwarkvulling op de bodem. Zet dit in de koelkast en na 1 of 2 uur zal de kwarktaart al volledig opgestijfd zijn. Nu kan de taart gedecoreerd worden met de mangopuree, mangoschijfjes en kokos.

Het is ook leuk om deze kwarktaart in cupcake vormpjes te maken waardoor je mini taartjes krijgt.

mini mangokokos kwarktaart

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Hilde maart 20, 2015 - 1:01 pm

Hoi Jade, (website van je moeder door gekregen), ik wil de agar agar gaan oplossen maar twijfel over de hoeveelheid water die ik nodig heb voor 2 gram. Heb een onduidelijk zakje bij de toko gekocht. Weet jij het wel? Alvast bedankt. Groet, Hilde

Reply
Dali's Kitchen maart 20, 2015 - 1:20 pm

Hee Hilde, ik heb ongeveer 100 ml water gebruikt, ben ook weleens een beetje uitgeschoten met het water maar dan lukte het ook nog, dus kan bijna niet misgaan. Ik zal het wel even bij het recept zetten!

Reply
Hilde maart 20, 2015 - 1:34 pm

Dank je.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.