Dali’s Kitchen
  • Home
  • RECEPTEN
    • Nieuwste recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Zoete snacks
    • Hartige snacks
    • Overig
  • GETEST
    • alles Favorieten Kookboeken Producten
      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Drankjes

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG

      november 21, 2015

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: NOOTJE

      oktober 5, 2015

      Producten

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

  • CONTACT
  • OVER

Dali’s Kitchen

  • Home
  • RECEPTEN
    • Nieuwste recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Zoete snacks
    • Hartige snacks
    • Overig
  • GETEST
    • alles Favorieten Kookboeken Producten
      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Drankjes

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

      Favorieten

      Favorieten van oktober

      november 10, 2017

      Favorieten

      Favorieten van september

      oktober 6, 2017

      Favorieten

      Favorieten van augustus

      september 1, 2017

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG

      november 21, 2015

      Kookboeken

      BOEKREVIEW: NOOTJE

      oktober 5, 2015

      Producten

      Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

      juli 19, 2017

  • CONTACT
  • OVER

GEZONDE CHOCOLADEMUFFINS

gezonde chocolademuffins-2

Groenten verwerkt in cakejes en gebak, je ziet het steeds vaker maar toch bleef ik het altijd een raar idee vinden. Al eerder maakte ik brownies met zwarte bonen maar brownies van zoete aardappel staan ook nog hoog op mijn lijstje van recepten die ik nog wil uitproberen. In deze cakejes heb ik in plaats van bonen of zoete aardappel gebruik gemaakt van courgette. Klinkt raar, maar het zorgt voor een hele luchtige structuur. En het fijne is dat courgette een redelijk neutrale groente is waardoor je er in de smaak niks van terug proeft.

Ingrediënten (10 muffins)

  • 1 courgette
  • 150 gram volkorenmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 10 medjool dadels
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 100 milliliter amandelmelk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram pure chocolade
  • handje nootjes naar keuze
gezonde chocolademuffins-1
Bereidingswijze
Meng het volkorenmeel met de cacaopoeder, de baking soda en het bakpoeder door elkaar.

 

Schil de courgette en rasp deze in een keukenmachine fijn. Knijp de courgette goed uit en zet het even opzij.
Doe nu de dadels in de keukenmachine en laat het fijn hakken totdat er een bal ‘dadelpuree’ onstaat. Doe nu de eieren, de kokosolie, de melk en de vanille erbij en laat alles nog een keer goed mixen. Doe tenslotte de courgette erbij en mix het nog een keer kort. Doe nu dit mengsel bij het natte mengsel en schep het om totdat er een egaal beslag ontstaat.
Hak de chocolade en noten in grove stukken en doe het grootste gedeelte hiervan door het beslag. Bewaar nog een gedeelte om de muffins mee te decoreren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe nu de muffinvormpjes in een cakeblik of gebruik stukjes bakpapier zoals ik gedaan heb. Schep nu een flinke eetlepel van het mengsel in elk muffinvormpje en herhaal dit tot het beslag op is. Verdeel nu de overgebleven chocolade en noten eroverheen en zet de muffins voor ongeveer 23 minuten in de voorverwarde oven. Kijk ondertussen even of ze niet te donker worden en dek ze anders voor de laatste paar minuten af met wat aluminiumfolie.

gezonde chocolademuffins-3

 

Misschien vind je dit ook leuk

ZWEEDSE LAAGJES SALADE

september 8, 2015

Zongedroogde tomaat kipballetjes met bulgur en baba ganoush

juli 29, 2016

Zoete aardappel preisoep met ras el hanout

januari 29, 2018

Zoete aardappel brownies

januari 6, 2016

ZILVERVLIESRIJST SUSHI 2.0

april 27, 2015

ZILVERVLIESRIJST SUSHI

maart 15, 2015

Leave a Comment Annuleer

INSTAGRAM

Over mij

Over mij

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met eten bezig zijn vormt in mijn leven eerder een regel dan een uitzondering. Ik probeer allerlei gerechten uit en de lekkerste zie je hier verschijnen! Ook schrijf ik over de leukste kookboeken, nieuwste producten en lekkerste eettentjes.

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Advertenties

Recente posts

  • Groene curry noedles met sriracha kipballetjes

    januari 30, 2019
  • Matcha macarons

    januari 30, 2019
  • Afghaanse vegetarische mantu

    januari 24, 2019

Pinterest

mytastenld.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Bloglovin

Terug naar boven
Deze website gebruikt cookies. We gaan ervan uit dat je akkoord gaat.Gimme the cookie! Lees meer
Privacy & Cookies Policy