GEZONDE BROWNIES

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Ik heb er bewust niet voor gekozen om in de titel al te vermelden dat het hoofdingrediënt van deze brownies zwarte bonen zijn. Het klinkt gewoon hartstikke vies, maar het tegendeel is bewezen. Een soort gelijk recept ben ik al op meerdere blogs tegen gekomen, maar ik kon niet geloven dat je echt niks van de zwarte bonen zou proeven. Toch bleef ik altijd nieuwsgierig en besloot ik het toch maar een keer te proberen (inmiddels heb ik ze al twee keer gemaakt), met weinig goede hoop. Toen ik het blik bonen opentrok en de geur rook had ik er al helemaal geen vertrouwen meer in. Maar gelukkig is na het eten van de brownies mijn vertrouwen weer helemaal terug. Ook heb ik nog wat frambozen in de brownies gedaan, omdat deze smaak super lekker combineert met de chocolade. De pistache nootjes eroverheen zorgen ervoor dat het er leuk uitziet en een lekkere crunch krijgt.

Ingrediënten zwarte bonen brownies

  • 400 g zwarte bonen (uit blik of pot)
  • 100 g pure chocolade (ik gebruikte 85%)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels honing (eventueel 3 voor zoetere smaak)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • handje frambozen (vers of diepvries kan beide)

Bereiding

Spoel de zwarte bonen in een zeef heel goed af. Het water wat onder de zeef uitkomt moet volledig helder zijn.

Smelt in een pannetje de kokosolie, honing en chocolade, totdat de chocolade volledig gesmolten is.

Doe de bonen in een keukenmachine en giet hier het chocolademengsel bij. Voeg hier de eieren en het bakpoeder aan toe.

Mix alles tot er een glad geheel ontstaat. Haal tussendoor nog een keer een lepel langs de randen zodat alles goed gemengd wordt.

Giet dit in een met bakpapier beklede bakvorm. Strooi de frambozen er nog overheen en duw deze een beetje in de browniemix. Maak het af met wat fijngehakte pistache nootjes.  Bak de brownies in een oven van 150 graden gedurende 23 minuten.

zwarte bonen brownies

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.