Getest: Tastea Green Dream Ice Tea

Er gaat bijna geen dag in mijn leven voorbij zonder thee. Toen Tastea mij vroeg of ik een van hun theesoorten met bijbehorende beker wilde testen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik ben een echte liefhebber van groene thee en daarom ging mijn keuze uit naar de Green Dream Ice Tea. Benieuwd naar mijn ervaring met deze thee en naar een leuke kortingscode? Lees dan snel verder.

Een dag nadat ik terug was van vakantie werd het pakketje van Tastea geleverd met hierin de Green Dream Ice Tea en de bijbehorende theebeker. De beker is dubbelwandig, wat ervoor zorgt dat de thee tot wel drie uur lang warm blijft. Wel een puntje om op te letten, want na een minuut of 10, wanneer je thee normaal op drink-temperatuur is, is deze thee nog gloeiend heet. Dus wil je de thee wat sneller kunnen drinken, laat de dop er dan af.
Ook zit er een bakje onder in de beker waar je extra thee in kunt bewaren. Zo kun je de beker altijd nog bijvullen. Normaal maak ik altijd gebruik van theezakjes, puur uit gemak en om afwas te besparen. Maar door het handige zeefje boven in de beker is het gebruik van losse thee in dit geval heel erg makkelijk. Deze beker is voor mij als theedrinker dus een echte uitkomst. Ik heb nu vakantie maar ik weet zeker dat deze beker binnenkort meegaat naar school voor een lekker warm theetje in de trein.

Tastea Green Dream Ice Tea
Deze thee is bedoeld om koud te drinken maar warm is hij ook heel lekker. Het wordt geleverd in een grote bus met een inhoud van 125 gram en bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • Groene thee China Sencha
  • Citroengras
  • Papaya
  • Ananas
  • Natuurlijk aroma
  • Passiebloem kruid
  • Gele goudbloemblaadjes
  • Rozenblaadjes
  • Citroenschillen

Een lekker tropisch mixje dus! Normaal drink ik bijna alleen maar groene citroen thee maar ik kan deze smaak zeker waarderen. Hij is niet te sterk en heeft een licht zoet smaakje. De tropische smaken geven even net wat extra, wat wel leuk is ter afwisseling van mijn standaard citroen thee. Per kopje raden ze je aan om 2,5 gram thee te gebruiken, wat ongeveer neerkomt op één theelepel. Je kunt dus 50 kopjes/bekers thee zetten met deze pot thee. De bus kost €19.95, een stuk duurder dan thee uit de supermarkt dus. Maar ga je per kopje/beker kijken dan is het maar € 0,40. 

Daarnaast benoemt Tastea nog wat gezondheidsvoordelen van deze thee:
“Green Dream kan de stofwisseling versnellen en helpt meer energie te verbranden waardoor afvalstoffen in je lichaam kunnen worden verminderd. Daarnaast kan het stress en misselijkheid verminderen en de nachtrust bevorderen dankzij het stofje L-theanine.”
Of ik deze effecten heb ondervonden kan ik niet zeggen. Misschien heb ik ook geen verschil gemerkt doordat ik dagelijks al groene thee drink waarin het stofje L-theanine aanwezig is. Ik drink deze thee dan ook vooral vanwege de lekkere smaak en niet vanwege de positieve effecten die de ingrediënten kunnen bieden.

Conclusie
Al met al vind ik het dus een hele lekkere thee die leuk is voor wanneer je iets anders wil dan je standaard citroen thee. Maar waar ik echt nog wel het meest blij mee ben is de theebeker. Het houdt je thee echt heel goed warm en hij is super handig voor onderweg. Ook thuis gebruik ik hem gewoon omdat er zo lekker veel in kan.
Vanwege de wat hogere prijs is dit geen thee die ik drie keer per dag zou drinken, wel is-ie lekker ter afwisseling van mijn standaard thee. Ook is dit denk ik een heel leuk cadeautje om te geven aan een echte theeliefhebber.

Kortingscode
Speciaal voor mijn lezers krijg je met de code ‘daliskitchen’ 10% korting op alle producten van Tastea, met uitzondering van de Package deals (aanbiedingen). De kortingscode is geldig tot en met 2 augustus 2017!

* Deze producten heb ik opgestuurd gekregen met de vraag of het mij leuk leek om er iets over te schrijven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.