GEROOSTERDE CAJUN POMPOENPITTEN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

IMG_20151029_152011De pompoenpitjes uit de pompoen gooien we natuurlijk niet weg want daar kan je een hele lekkere snack mee maken. En het is eigenlijk ook niet meer dan dat de titel zegt, het zijn gewoon geroosterde cajun pompoenpitten, maar ze zijn wel heel erg lekker. Het is misschien wel een werkje om ze even schoon te maken, maar de moeite wordt zeker beloond. Eet ze als snack of strooi ze over je soep of salade voor een lekkere crunch. Voor deze pompoenpitjes kan je eigenlijk alle kruiden gebruiken die je lekker vindt. Ik koos voor hartig met cajunkruiden maar je kan ook voor zoet gaan met kaneel en honing bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • de pitten uit een pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel cajunkruiden

Bereiding

Snijd de pompoen door midden en verwijder de pitten en het vruchtvlees. Haal zoveel mogelijk het vruchtvlees van de pitten af. Doe de pitten nu in een vergiet en houd ze onder een hardlopende kraan zodat de restjes vruchtvlees eraf gaan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet een pannetje met kokend water op. Kook hier de pompoenpitten 20 minuten in. Spoel ze daarna af en maak ze droog met keukenpapier. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de eetlepel olijfolie en de kruiden eroverheen en hussel alles goed door elkaar. Verspreid de pompoenpitten gelijkmatig over de bakplaat. Zet deze nu in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Hoe lang de pitjes moeten is erg afhankelijk van de oven dus hou ze goed in de gaten. Proef er tussendoor 1 om te kijken of ze al knapperig zijn. Zijn ze nog taai zet ze dan weer terug in de oven. Herhaal dit totdat ze lekker knapperig zijn. Laat ze afkoelen en je snack is klaar.

IMG_20151029_151917

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.