GEPOFTE RIJST REPEN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Gezonde gepofte rijstrepen-3

Deze gepofte rijst repen hebben heel erg veel weg van Lions. Het is dan wel lang geleden dat ik die op heb maar ik kan me nog wel de ‘chewy’ structuur herinneren, wat deze repen ook hebben. De gepofte rijst vergde even een zoektochtje, maar de Albert Heijn XL’s moeten het voor zover ik weet in ieder geval verkopen. Kan je de gepofte rijst echt niet vinden dan kan je altijd nog rijstwafels verkruimelen.

Ingrediënten

  • 100 gram gepofte zilvervliesrijst
  • 170 gram amandelpasta
  • 50 gram pinda’s
  • 8 verse dadels
  • 30 gram kokosolie
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram pure chocolade

Bereiding

Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Laat ze fijn malen totdat er een bal ontstaat.

Smelt de kokosolie en doe deze bij de dadels. Voeg ook de amandelpasta, de amandelmelk en het vanille extract toe. Laat het nog een keer goed mengen totdat er een gladde, maar dikke pasta ontstaat.

Doe dit in een grote kom en voeg hier de gepofte rijst en pinda’s aan toe. Kneed dit met je handen goed door zodat alles aan elkaar plakt. Bekleed een bakblik met bakpapier en stort hier het mengsel in. Druk het nu met vochtige handen goed aan zodat er een plak ontstaat van ongeveer 2 cm.

Laat de verpakking van de chocolade dicht en sla hem in kleine stukjes. Doe de chocolade in een kom en smelt het au bain-marie. Giet de chocolade nu over de rijstmassa en zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer. Wil je het in mooie blokjes kunnen snijden, kies dan voor de vriezer.

Gezonde gepofte rijstrepen-1 Gezonde gepofte rijstrepen-4

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.