Gegrilde aubergine met yoghurtsaus

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Ik ontdek steeds meer hoe lekker aubergine kan zijn. Mijn zusje maakte pas dit gerecht en de combinatie tussen de frisse saus, zachte aubergine en knapperige granaatappelpitjes is echt heel erg lekker. Leuk om te serveren tijdens een etentje met allemaal andere schalen vol met kleurrijke gerechten!

Ingrediƫnten gegrilde aubergine met yoghurtsaus (4 personen)

  • 3 aubergines
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahin
  • 1/4e theelepel knoflookpoeder
  • 1/4e theelepel uienpoeder
  • 1/2e theelepel sumac
  • 20 gram granaatappelpitjes
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze naast elkaar, strooi er wat zout overheen en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hier de plakken aubergine in totdat ze mooie grillstrepen hebben. Verdeel ze daarna over een bakplaat en herhaal dit totdat alle plakken gegrild zijn. Schenk de olijfolie eroverheen en zet ze voor 15 minuten in de oven.

Verwarm in een pannetje op laag vuur de Griekse yoghurt. Roer hier de tahin, knoflookpoeder, uienpoeder en sumac doorheen. Laat dit voor een minuutje op laag vuur pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.

Hak de dille en platte peterselie fijn. Verdeel de saus over een bord, leg hier de plakken aubergine op en maak het af met de verse kruiden, granaatappelpitjes en eventueel nog wat lekkere olijfolie.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Ria Kluiter december 4, 2017 - 3:08 pm

Bij mijn dochter de gegrilde gourgette gegeten HEERLIJK.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.