Favorieten van september

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

September is een stille maand geweest op Dali’s Kitchen maar dat betekent niet dat ik geen favorieten verzameld heb. Ook deze maand heb ik weer een lijstje voor jullie gemaakt met mijn favoriete eettentje, mooiste kookboek, leukste producten en het lekkerste recept.

FAVORIETE EETTENTJE
In Tilburg opende deze maand Dwars hotdogbar, en aangezien ik nog nooit een hotdogbar bezocht had was dit mijn kans. Zoals de naam al doet vermoeden spelen de dwarse hotdogs hier de hoofdrol. Daarnaast staan er ook nog lekkere bijgerechtjes op de kaart zoals aardappelwafeltjes, pickles en maiskolven. Het leukste vond ik dat de namen van de hotdogs allemaal synoniemen zijn van dwars. Zelf ging ik voor Rebelse Ronald en dit was zeker een aanrader!

FAVORIETE PROPS
Ook deze maand ging niet voorbij zonder dat ik weer wat nieuwe schaaltjes aan mijn servies-collectie toevoegde. Ik ben echt fan van groen en daarom konden deze schalen met groene accenten niet blijven staan. Super leuk voor wanneer je je tafel vol wil zetten met gerechten uit de Arabische keuken. Ik kocht deze schalen bij L’Oriental in Tilburg en betaalde er in totaal maar € 18,35 voor.

FAVORIETE KOOKBOEK
En ook mijn kookboekencollectie werd weer iets uitgebreid. Ik heb al aardig wat boeken van Donna Hay maar ik kon ook dit boek weer niet laten staan. Het boek is opgedeeld in de hoofdstukken hartig, onmisbaar en zoet en bestaat steeds uit een basisrecept waarna er verschillende variaties op het recept volgen. Alle gerechten zijn echt prachtig gefotografeerd waardoor je alleen al honger krijgt wanneer je ernaar kijkt. Ik denk dan ook dat dit mijn favoriete boek is van Donna Hay en misschien ook wel van mijn hele kookboekencollectie. Binnenkort verschijnt er ook een review hier op Dali’s Kitchen.

FAVORIETE RECEPT
Mijn favoriete recept van de afgelopen maand deelde ik niet hier maar op Beau Bewust. Deze taco maaltijdsoep is echt een perfect gerechtje voor tijdens de druilerige herfstdagen. Door de ‘croutons’ van wraps, de pulled chicken en de avocado is deze soep ook vullend genoeg als avondeten.

FAVORIETE PRODUCT
Sinds Spa kwam met de verschillende smaakjes Spa rood ben ik verslaafd. Heb je moeite met genoeg water drinken dan kunnen deze drankjes de oplossing zijn. Nu ontdekte ik laatst de nieuwe smaak Limoen & Munt van Chaudfontaine en dit vind ik echt de perfecte combinatie. Zo heb je toch even net wat anders dan water zonder dat je allemaal troep naar binnen werkt.

En dat waren mijn favorieten voor september alweer. Nu maar hopen dat oktober een mooie maand wordt met lekkere herfstdagen zodat ik voor volgende maand weer een mooi lijstje met favorieten kan maken.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.