Favorieten van oktober

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Oktober is al weer aan zijn eind gekomen. Deze maand hebben we de laatste zomerse dagen gehad en nu wordt het toch echt tijd om ons voor te gaan bereiden op het koudere weer. En dat doen we natuurlijk onder warme dekentjes en met vullende soepjes en hartige stoofgerechten. Maar nu eerst nog even terugblikken op mijn favorieten van de afgelopen maand.

FAVORIETE PROPS
Na een bezoekje aan Nijmegen en mijn favoriete winkels gebracht te hebben, kwam ik weer thuis met wat nieuwe schaaltjes en borden. De mooie blauwe schaaltjes spotte ik al online en die moest ik zo snel mogelijk hebben. Eenmaal aangekomen in de Dille & Kamille belandde de gele schaaltjes ook in mijn mandje. De houten bordjes scoorde ik bij de Sostrene Grene en lijken me erg leuk om als ‘schaaltje’ onder bijvoorbeeld een witte kom te gebruiken.
Blauw schaaltje (9,5cm): Dille&Kamille – € 2,50 | Blauw schaaltje met lichter randje (9,5cm): Dille&Kamille – € 2,50 | Geel schaaltje met reliëf (8cm): Dille&Kamille – € 2,50 | Geel schaaltje met reliëf (12,5cm): Dille&Kamille – € 5,95 | Houten bordjes (20cm): Sostrene Grene – € 6,99

FAVORIETE EETTENTJE
Deze maand heb ik een eettentje waar je misschien niet zo snel gaat zitten (vanwege de beperkte zitplekken) maar waar je wel heerlijke taco’s mee kunt nemen. Fifty Fifty is een leuk klein tentje in Den Bosch waar ze voornamelijk taco’s verkopen. Daarnaast verkopen ze ook ontbijtjes, salades, zoetigheden en wisselende gerechten.
Ik besloot om voor twee soft shell taco’s te gaan. Als eerste koos ik voor de ‘mozzarella’, met basilicum, tomaat en een balsamico sausje. Ik zou van te voren nooit nagedacht hebben aan een taco met mozzarella in de hoofdrol maar door alle toppings was dit een geweldig lekkere taco. En omdat ik wel benieuwd was naar de rest ging ik ook nog voor de ‘braised thai beef’. Dit was ook een super smaakvol gerechtje welke ik zeker nog een keer zou bestellen.

FAVORIETE PRODUCT
Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Oppo of ik hun nieuwe ‘gezonde’ ijs wilde proeven en daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken. Het ijs bevat maximaal 40 calorieën per bolletje en is gemaakt van verse weidemelk, kokosolie en steviablad. Maar wat ik het belangrijkste vind is de smaak, en dat zit heel erg goed bij dit ijs. Ik kreeg de smaken Ma­dag­as­can va­nil­la, Salted caramel en Colombian chocolate and hazelnut, waarvan deze laatste mijn favoriet is.

 

FAVORIETE RECEPT
Het gerecht dat toch wel echt de herfst vertegenwoordigt is pompoensoep. Lekker makkelijk, vol van smaak en vooral ook heel erg lekker vullend. Deze maand ging ik voor een variant met een pittige twist. Maak gelijk een lekkere grote portie zodat je lunch voor een paar dagen hebt!

FAVORIETE INGREDIËNT
Op Instagram zag ik hem al bij meerdere mensen voorbijkomen, deze Redlove appels met een rode binnenkant. Qua smaak proeft het gewoon als een appel, lekker zurig en zoet tegelijkertijd. Maar die prachtige kleur kan een gerecht echt laten stralen. Verwerk hem bijvoorbeeld door salades, in een gebakje of gewoon lekker door je ontbijt.

Dat waren mijn favorieten van oktober alweer. Nu op naar november waarin ik van mezelf alweer lekker mag gaan fantaseren over de kerst. Houd dus vooral de volgende favorieten in de gaten als je al lekker in de kerststemming wil komen!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.