De perfecte tomaten bruschetta

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Vandaag een heel erg simpel en tegelijkertijd super smaakvol receptje. Mijn zusje maakte dit als tussengerecht bij het kerstdiner en het verbaasde mij echt hoeveel smaak wat tomaatjes op brood kunnen hebben. Als je het mij vraagt is dit echt de perfecte tomaten bruschetta. Ik denk dat het geheim zit in het vijzelen van de knoflook en basilicum waardoor er lekker veel smaak vrijkomt. Ook leuk om als hapje te serveren met oud en nieuw!

Ingrediënten tomaten bruschetta

  • 1 spelt stokbrood
  • 4 romatomaten
  • 1 flinke teen knoflook
  • 10 gram basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar druppels balsamico azijn
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de tomaat in kleine blokjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Strooi er nog wat zout overheen zodat er zo min mogelijk vocht behouden blijft. Snipper de sjalot en doe deze samen met de uitgelekte tomaat in een kom.

Verwijder het schilletje van de knoflook en doe deze samen met ongeveer 10 blaadjes basilicum in de vijzel. Voeg hier nog wat grof zeezout en de olijfolie aan toe. Vijzel dit nu totdat er geen grove stukjes meer zichtbaar zijn. Snijd de overige basilicumblaadjes in fijne reepjes en meng dit samen met de knoflookolie door het tomatenmengsel. Laat dit nu even staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Wil je graag grotere bruschetta’s? Snijd de plakken dan schuin zodat je een groter oppervlakte krijgt. Verspreid de stokbroodjes over een bakplaat en bak ze voor 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de stokbroodjes nu uit de oven en verdeel het tomatenmengsel eroverheen. Zet dit voor nog 4 minuten terug in de oven. Besprenkel ze vervolgens nog met een paar druppels balsamico azijn en je perfecte tomaten bruschetta’s zijn klaar.

tomaten-bruschetta-2

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.