Dadel snicker balletjes (+VIDEO)

Vandaag een heel erg makkelijk receptje voor deze dadel snickers balletjes. Ik deelde al een keer eerder een recept voor gezondere snickers, maar deze balletjes zijn met maar vier ingrediƫnten een stuk makkelijker en goedkoper. En om het nog wat makkelijker te maken heb ik er ook nog een filmpje bij gemaakt waarop precies te zien is hoe je ze maakt. Bewaar ze in de vriezer en je hebt altijd een lekker snackje binnen handbereik.

Ingrediƫnten (10 balletjes)

  • 5 medjoul dadels
  • 50 gram pindakaas
  • 30 gram gehakte pinda’s + 10 hele pinda’s
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding

Ontpit de dadels en doe ze in een hakmolen. Maal dit totdat de dadels redelijk fijn zijn. Voeg dan de pindakaas toe en maal totdat het zich tot een bal vormt. Pak nu steeds een beetje van het mengsel en rol er een balletje van. Druk de balletjes plat en leg een hele pinda in het midden, rol ze vervolgens weer op en leg ze op een bord. Herhaal dit totdat al het dadel-pindakaas mengsel op is. Zet de balletjes voor een kwartier in de vriezer.

Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes uit de diepvries en haal ze een voor een eerst door de gehakte pinda’s en vervolgens door de chocolade. Leg ze daarna weer terug op het bord en zet het bord weer voor 15 minuten in de vriezer. Daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden. Bewaar de balletjes in de vriezer. Wanneer je er een wil eten haal je ze uit de vriezer en zijn ze binnen een minuutje ontdooid.

 

Healthy-snickers-balls-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.