Curry pompoensoep

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Vandaag weer een lekker makkelijk receptje voor pompoensoep die je binnen twintig minuten op tafel kunt zetten. Door de curry madras kruiden, limoenblaadjes en kokosmelk geef je aan deze simpele pompoensoep een spannende twist. Lekker als verwarmende lunch of met een goed stuk brood als avondeten.

Ingrediƫnten curry pompoensoep (4 personen)

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 duim gember
  • 2 theelepels curry madras kruiden*
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 milliliter water
  • 100 mililiter kokosmelk
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

* Deze kruiden kocht ik bij de Sostrene Grene. In de supermarkt zijn curry madras kruiden van Jonnie Boer te koop. Vijzel deze nog wel even zodat je geen grove kruiden in je soep hebt.

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote pan op laag vuur en doe hier de ui en knoflook in. Schil de gember en snijd deze ook in stukken en voeg toe aan de ui en knoflook. Doe hier de curry madras kruiden en de pompoenblokjes bij en bak het voor twee minuten mee.

Voeg hier het water, de kokosmelk, de limoenblaadjes en het kippenbouillonblokje aan toe en laat het voor 15 minuten koken. Giet de soep vervolgens in een blender en pureer hem glad. Heb je geen blender, doe het dan met een staafmixer.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.