Crunchy notenhoningpasta

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Als je pindakaas in de supermarkt koopt zitten er vaak onnodig veel toevoegingen in. Daarom wilde ik graag zelf een keer een soortgelijk product maken. Ik koos in plaats van pinda’s voor een notenmix van cashewnoten, amandelen, walnoten en hazelnoten. Door hier een beetje honing aan toe te voegen krijg je een lekker zoete pasta. Vervolgens nog wat stukjes noot erdoorheen en je pasta is ook nog crunchy. Lekker op bijvoorbeeld een rijstwafel of cracker. Als je een keukenmachine hebt is deze pasta ook nog een super makkelijk om te maken.

Ingrediënten notenhoningpasta

  • 175 gram noten (20 gram voor crunch)
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Doe 155 gram noten in de keukenmachine en zet deze op de snelste stand. Je moet wel even geduld hebben. De noten veranderen eerst in en soort poeder en als de keukenmachine lang genoeg blijft draaien zullen er oliën vrij komen waardoor er een pasta zal gaan ontstaan.

Hak 20 gram van de noten fijn.

Zet de keukenmachine uit en roer de honing en de fijngehakte noten door je pasta. Simpeler kan bijna niet!

Ter decoratie kan je er nog wat pure chocolade schaafsels en kokos overheen strooien.

crunchy notenhoningpasta

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.