CHOCOLADE BANANENBROOD

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dit bananenbrood vind ik echt de perfecte snack om in het weekend te maken en om doordeweeks bijvoorbeeld een plakje mee naar school te nemen. Ik vries meestal het hele bananenbrood in en pak de dag van te voren een stukje uit de vriezer om de dag erna mee te nemen. Ik verbaas me er elke keer weer over dat er helemaal geen boter of suiker in dit recept zit, want het lijkt net of je gewoon een cake aan het eten bent.

Mijn eerste poging tot het bakken van een bananenbrood was geen enorm succes. Het had wel de structuur van een cake maar de smaak was het niet helemaal. Want wat echt belangrijk is bij een lekker bananenbrood zijn rijpe bananen. Hoe rijper, hoe beter. Hier had ik de eerste keer het geduld niet voor. Dit keer had ik een paar goed rijpe bananen liggen en besloot ik nog een keer een poging te wagen. En met succes, want dit gezonde bananenbrood met pure chocolade is lekker zoet en komt zeker in de buurt van echte cake. Ik gebruikte een combinatie van verschillende meelsoorten. Dit is niet per se nodig maar ik had ze toevallig alle drie in mijn kast liggen. Je kunt het recept bijvoorbeeld ook alleen met spelt- of boekweitmeel maken.

Ingrediënten chocolade bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 dadels
  • 40 g pure chocolade (ik gebruikte 85%)
  • 100 g speltmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 60 g kokosmeel
  • 10 g bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng alle droge ingrediënten in een kom (speltmeel, boekweitmeel, kokosmeel en bakpoeder).

Pureer in een andere kom de bananen. Ik deed dit met een staafmixer maar prakken met een vork kan bijvoorbeeld ook, ik vind het alleen wel lekker als de bananen lekker glad gepureerd zijn.

Pureer de dadels door de gepureerde bananen heen.

Roer hier de eieren goed doorheen.

Meng nu de droge ingrediënten door het natte mengsel.

Hak de pure chocolade grof en roer deze door het mengsel heen.

Vet een (tulband) cakeblik in en bestrooi met een laagje bloem.

Giet het mengsel in het cakeblik en bak het voor ongeveer 45 minuten in oven.

Het zal heerlijk gaan ruiken naar je bananenbrood. Ook is het lekker om het bananenbrood af te maken door er nog wat gesmolten chocolade over te doen. Maakt het nog even net iets lekkerder en ziet er ook nog eens leuk uit!

_MG_3295

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.