Bounty’s

Het is dan misschien wel al een tijdje geleden dat ik de echte bounty’s op heb, maar ik heb het idee dat deze niet veel anders zijn qua smaak. Wel weet ik van deze repen precies wat erin zit, en dat is voor het grootste gedeelte gewoon kokos en dus geen suiker, zoals in de echte bounty’s. Dus hou je van bounty’s? Dan moet je vooral een keer zelf dit recept maken. Je hebt er maar 6 ingrediĆ«nten voor nodig en een klein beetje geduld voor wanneer ze moeten uitharden.

Ingrediƫnten (12 repen)

  • 130 gram geraspte kokos
  • 100 gram kokosroom (van een blik van 270 milliliter kokosmelk)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram pure chocolade

Bereiding

Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast. Schep de dag daarna de het vaste gedeelte eruit en doe het in een grote kom. Prak dit eerst met een vork en mix het dan met een handmixer totdat het een wat gladdere consistentie heeft. Doe nu de honing, de kokosolie en het vanille extract erbij. Roer dit goed door en voeg tenslotte de kokosrasp toe. Roer dit ook weer goed door. Stort het mengsel op wat plasticfolie en vorm er met je handen een vierkant van. Pak dit in en leg het voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd het blok nu in de vorm van bounty’s en maak de uiteinden iets ronder met je vingers. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Haal de bounty’s nu met twee vorkjes door de chocolade en leg ze op een taartrooster bekleed met bakpapier. Laat ze nu voor minimaal een uur in de koelkast uitharden en je bounty’s zijn klaar om opgegeten te worden.

 

 

gezonde-bountys-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.