BOEKREVIEW: NOOTJE

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Al voordat dit boek uit was gekomen, was ik er al benieuwd naar. De vormgeving van de site havermoutje.nl en de bijbehorende instagram spraken me altijd al erg aan. Toch heb ik niet zo heel veel met havermout waardoor ik het eerste boek niet aangeschaft had, wat ik misschien na het zien van Nootje toch maar wel moet gaan doen. Gelijk toen Nootje uitkwam bestelde ik het en een dag later lag hij in de brievenbus. Natuurlijk ben ik er direct doorheen gaan bladeren en ik zag al zo veel recepten die ik het liefst zo snel mogelijk wilde gaan maken. Ben je benieuwd welke dit zijn en wil je meer zien van het boek? Lees dan snel verder!

Eind januari 2015 kwam het eerste kookboek van Pascalle en Mathijs uit, genaamd Havermoutje. Doordat ze altijd al een voorliefde voor noten hadden, is afgelopen week (iets meer dan een half jaar later!) Nootje uitgekomen.

Het boek ik opgedeeld in verschillende hoofdstukken zoals; ontbijt, drinken, smeersels, lunch, tussendoortjes, borrelnootjes, avondmaal en toetjes. Daarnaast zijn er ook hoofdstukken met de meer algemene informatie zoals technieken, uitleg over de nootjes en wie ze zelf zijn natuurlijk. Het leuke vind ik dat naast de gebruikelijke hoofdstukken, zoals ‘ontbijt’ en ‘tussendoortjes’, ook een wat origineler hoofdstuk ‘borrelnootjes’ toegevoegd is.

nootje2Bladerend door het boek kwam ik al gelijk zoveel gerechten tegen die ik wilde maken dus besloot ik maar gelijk een lijstje te maken. Diezelfde dag maakte ik nog de frisse maanzaadcake en de daaropvolgende ochtend de met noten gevulde appels. Beide waren een enorm succes. Ik denk alleen wel dat ik uit ervaring kan vertellen dat het voor de appels wel echt handig is om een appelboor te gebruiken, want met een mesje was het een flink gepriegel en zijn sommige appels een beetje open gebarst.

IMG_20151005_085610 IMG_20151005_085439

Het fijne aan de recepten vind ik ook dat ze zo simpel zijn en vaak maar weinig ingrediënten tellen. Ook worden er in het hoofdstuk voetnoot voor aardig wat noten vervangers genoemd, wat super handig is als je bijvoorbeeld toevallig al een ander soort nootjes in huis hebt. De bereiding is ook overal kort maar krachtig omschreven en daarnaast zijn de foto’s bij de recepten lekker fris en duidelijk.

Ik kijk er dan ook enorm naar uit om nog meer gerechten te gaan maken zoals de amandelnotenclafoutis, de nootjes met een pittig notenjasje, de pecannotentarte-tatin, de pecannoten-pepertapenade en ga zo maar door.

IMG_20151005_092959 IMG_20151005_093020

Al met al vind ik het dus een geweldig boek (wat wel in de intro al een beetje duidelijk werd). Nootje heeft mijn verwachtingen misschien wel overtroffen en ik ben dan ook nog lang niet uitgekookt uit dit boek. Als laatste wil ik nog een tip geven, bestel het boek op de site van Havermoutje zelf. Het leuke is dan dat ze je boek signeren en dat je er een zakje nootjes bij krijgt, zodat je gelijk aan de slag kan gaan!

IMG_20151003_184010

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Pascal,e oktober 6, 2015 - 11:41 am

Super mooi gifje gemaakt van het boek en een hele lieve en leuke review! Dankjewelllll!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.