BOEKREVIEW: JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dat ik een echte Jamie fan ben weten de mensen die mij kennen wel en toen ik hoorde dat Jamie met een nieuw boek zou komen vol met gezonde gerechten kon ik niet wachten tot ie uit was. Ik kon zelfs niet wachten op de Nederlandse versie dus besloot ik de Engelse te kopen. Een dag later had ik het boek in huis en zoals ik gewend ben zag dit boek er weer even mooi uit als al zijn andere boeken. Ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb al drie gerechten gemaakt. Benieuwd welke dat zijn en hoe het boek bevalt? Kijk dan snel verder. Ook deel ik nog een heel erg lekker recept.

Zoals ik vertelde ben ik een echte Jamie fan en pronken er al 5 van zijn boeken in mijn boekenkast. Uit zijn eerdere boeken kon je ook al redelijk gezonde gerechten halen, maar een boek met alleen maar gezonde gerechten daar was ik wel benieuwd naar. Ik was van te voren alleen wel een beetje bang dat ie te erg mee zou gaan in de trend van superfoods, zoals recepten met alleen maar chiazaad en gojibessen. Maar Jamie heeft er weer helemaal zijn eigen draai aangegeven en het boek staat vol met verrassende recepten. Het leuke aan dit boek is ook dat Jamie al zijn foto’s zelf heeft gemaakt, waardoor het dus extra persoonlijk wordt.

Jamie's super food voor elke dag review-2

De recepten zijn opgedeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, avondeten en snacks en dranken. Ook is er nog een introductie, een stuk met informatie over gezond leven en ten slotte natuurlijk nog de index. Het fijne aan de recepten vind ik dat de ingrediĆ«nten lijsten niet belachelijk lang zijn, zeker niet voor Jamie’s doen, en daarnaast staat bij elk recept de voedingswaarde en de bereidingsduur vermeldt. Ook staat bij elk gerecht een grote foto, wat ik altijd wel heel erg fijn vind. Het enige jammere vind ik dat er weinig zoete snacks in staan zoals koekjes, cakejes en taarten.

Jamie's super food voor elke dag review-3 Jamie's super food voor elke dag review-4 Jamie's super food voor elke dag review-5

Bovenstaande foto’s zijn recepten die ik nog heel snel een keer wil gaan maken. Maar het lijstje van recepten dat ik wil uitproberen is nog veel langer. De gezonde kip ceaser salade, de goude kipspiesjes, het earl grey bananenbrood met gegrilde perziken en de zwarte rijst pudding zijn er een paar van, maar zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik maakte al drie recepten uit het boek en dat waren het sodabrood, de skinny carbonara en de gegrilde steak en paprika met rijst.

gezonde pasta carbonara-2

Deze recepten vielen allemaal goed in de smaak en die laatste in het bijzonder. Het is sowieso al een plaatje om te zien en dit gerecht zou het dan ook goed doen tijdens de feestdagen als bijgerecht. Het was niet alleen een heel mooi gerecht, maar de smaak was ook super, daarom wil ik het recept met jullie delen.

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

 • 150 gram bruine rijst (ik gebruikte zilvervliesrijst)
 • 15 gram verse munt
 • 30 gram platte peterselie
 • 2 bosuitjes
 • 1 citroen
 • extra vierge olijfolie
 • 1/2e granaatappel
 • 25 gram pistachenootjes
 • 200 gram gegrilde rode paprika’s uit pot
 • 200 gram biefstuk
 • 10 gram feta

Bereiding

Bereid de rijst volgens de verpakking. Hak de munt en de peterselie fijn. Snijd de bosui in hele smalle ringetjes. Roer dit door de rijst samen met de citroenschil, het citroensap en de olijfolie. Breng het op smaak met wat zout en zwarte peper. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes met een pollepel uit boven de rijst. Bewaar een klein gedeelte ter decoratie.

Verwarm een grillpan op hoog vuur. Rooster de pistachenootjes goudbruin. Haal ze uit de pan en hak ze wat fijner. Roer het grootste gedeelte door de rijst en hou ook hier weer een klein gedeelte achter. Vet de grillpan in met een heel klein beetje olie wat je op een stukje keukenpapier doet. Giet de paprika’s af en leg ze in de grillpan. Grill ze aan beide zijdes totdat ze mooie grillstrepen hebben. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Smeer de biefstukken in met een beetje olie en wat zout en peper en leg ze in de grillpan. Draai ze om de minuut om en bak ze in totaal voor ongeveer 4 minuten, dus 2 minuten per kant. Leg de biefstukken op de paprika en laat het voor een paar minuten rusten. Doe de rijst op een bord. Snijd de biefstuk in plakjes en doe deze terug bij het rustvocht. Hussel dit even goed door elkaar en verdeel het dan over de rijst. Maak het af met de pistachenootjes, de granaatappel en verkruimel ten slotte de feta eroverheen.

Jamie's super food voor elke dag review-1

Al met al vind ik dit dus weer een super boek van Jamie, vol met verrassende recepten. Het leuke is dat bij dit boek ook weer een tv-programma hoort, zo kan je nog beter zien hoe je de gerechten moet bereiden.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.