Bananenbrood met chocolade, rozijnen en pecannoten

Bananenbrood, het blijft gewoon een hele lekkere en makkelijke snack. De perfecte manier om wat met je overrijpe bananen te doen en super handig voor de snelle trek. Je maakt een heel bananenbrood, snijd hem als ie afgekoeld is in plakken, vriest deze in en zo heb je altijd een snack achter de hand. Dit keer ging ik voor een bananenbrood met pecannoten, rozijnen en pure chocolade.

Ingrediënten bananenbrood met chocolade, rozijnen en pecannoten

  • 200 gram volkoren meel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepel kaneel
  • 1/2e theelepel vanillepoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Chocolade-pecan-bananenbrood-1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de pecannoten in een cakeblik en zet dit voor 8 minuten in de oven.

Breek de banaan in stukjes en doe deze in de kom van de keukenmachine. Scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel bij de bananen en voeg hier de honing en zonnebloemolie aan toe. Mix dit op hoge snelheid totdat de bananen bijna niet meer zichtbaar zijn. Meng het meel met het bakpoeder, de kaneel, het snufje zout en het vanillepoeder en doe dit bij het bananenmengsel. Mix het nog even door totdat je een egaal beslag hebt. Schep dit mengsel in een andere kom en maak de kom van de keukenmachine schoon. Doe hier nu de eiwitten in en klop ze op hoge snelheid helemaal stijf. Mix deze nu voorzichtig door het beslag. Het beslag lijkt wat dik maar je merkt vanzelf dat het losser wordt naarmate je het eiwit in kleine hoeveelheden toevoegt. Pak steeds 1/5e van het eiwitmengsel en doe het bij het beslag. Schep dit er luchtig doorheen totdat het volledig opgenomen is. Ga zo door met het overige eiwit.

Hak de pecannoten, chocolade en rozijnen in grove stukjes. Doe dit bij het beslag en schep het voor nog een laatste keer luchtig door.

Bekleed een bakblik met bakpapier en schenk hier het beslag in. Zet het nu voor ongeveer 45 minuten in de oven. Houd de cake goed in de gaten en dek de bovenkant af met aluminiumfolie wanneer deze te donker wordt. Laat de cake vervolgens zo goed als helemaal afkoelen en snijd hem in plakken. Daarna is ie klaar om opgegeten of ingevroren te worden!

Chocolade-pecan-bananenbrood-2

Chocolade-pecan-bananenbrood-4

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Merel maart 1, 2017 - 3:59 pm

Niet alleen helemaal fan van jouw recepten, maar ook van je foto’s!! Prachtig elke keer weer. Mag ik je vragen met welke lens je deze foto’s maakt? 🙂 Liefs, Merel

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen maart 1, 2017 - 4:56 pm

Aah super leuk, dankjewel! Ik gebruik van Canon de 50mm 1.8 lens. De plastic fantastic noemen ze hem volgens mij haha. Groetjes, Jade

Reply
Anne maart 2, 2017 - 10:11 am

Zo, lekker recept hoor. En helemaal met Merel eens, wat een prachtige foto’s, die maken het helemaal af!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen maart 3, 2017 - 9:50 am

Heel erg lief, super bedankt!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.