AMANDELCRACKERS MET ZEEZOUT EN ROZEMARIJN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dit recept is een super makkelijk alternatief op crackers uit de supermarkt, met veel smaak en geen slechte ingrediënten. Doordat er rozemarijn en zeezout in de crackertjes zit, hebben ze al genoeg smaak van zichzelf. Maar je kunt er natuurlijk ook een lekkere dip bij serveren, zoals guacamole of tzatziki.

Ingrediënten amandelcrackers

  • 100 g amandelmeel
  • 1 eetlepel water
  • 1/2 eiwit
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • zeezout

Bereiding

Meng het amandelmeel met het zeezout en de rozemarijn.

Voeg hier het eiwit, het water en de kokosolie aan toe.

Meng het mengsel totdat er een deegbaal ontstaat.

Rol de deegbal uit tussen twee vellen met bakpapier tot het deeg ongeveer 2/3 mm dik is.

Snijd het deeg in de vorm van crackers. Je kunt kleine crackertjes maken om mee te dippen, of grote crackers om bijvoorbeeld als ontbijt te eten.

Bak de crackertjes in een voorverwarmde oven op 180 graden 10 minuten af. Laat ze vervolgens nog even afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten.

_MG_2372

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Ineke maart 18, 2015 - 8:51 pm

Ziet er lekker uit, zal deze binnenkort eens gaan maken.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.