Afghaanse vegetarische mantu

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Een tijdje terug deelde ik al een recept voor mantu met zelfgemaakte deegvelletjes. Super lekker maar wel behoorlijk wat werk. Deze versie is gemaakt met kant en klare dumplingvellen van de toko waardoor het een stuk makkelijker wordt om deze mantu op tafel te zetten! Zowel met normaal gehakt als vegetarisch gehakt zijn deze dumlings heel erg lekker!

Recept Afdrukken
Afghaanse vegetarische mantu
Porties
personen
Ingrediƫnten
Tomatensaus
Yoghurtsaus
Mantu
Porties
personen
Ingrediƫnten
Tomatensaus
Yoghurtsaus
Mantu
Instructies
Tomatensaus
  1. Laat de dumplingvellen in de verpakking ontdooien. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  2. Begin met de tomatensaus. Halveer de ui, verwijder de schil en doe de ui in een staafmixermolentje. Hak totdat de ui heel fijn is.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook nog een paar minuten mee.
  4. Doe hier de tomatenpulp (bewaar drie eetlepels van de tomatenpulp om door het gehakt te mengen) en de spliterwten bij. Voeg hier nog 400 milliliter water aan toe en laat het op laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 40 minuten sudderen. Roer wel regelmatig even door de saus heen. Wanneer de spliterwten gaar zijn kan je de deksel van de pan halen om de saus eventueel nog wat verder in te laten koken. Ondertussen kan je aan de slag met de yoghurtsaus en mantu.
Yoghurtsaus
  1. Meng de yoghurt met de gedroogde munt en een snufje zout. Pers hier de knoflook bovenuit en roer het goed door.
Mantu
  1. Halveer de uien, verwijder de schil en doe de uien in een staafmixermolentje. Hak totdat de ui heel fijn is.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de uien in. Bak ook deze weer totdat ze glazig zijn. Voeg dan het gehakt en de kruiden toe. Bak dit even mee en doe vervolgens de tomatenpulp, geperste knoflook en sriracha erbij. Roer het goed door en breng op smaak met wat zout.
  3. Laat het gehaktmengsel afkoelen en snijd de platte peterselie fijn. Wanneer het gehaktmengsel afgekoeld is kan je de platte peterselie erdoorheen mengen.
  4. Nu kan het vouwen gaan beginnen. Dat is bij deze mantu eigenlijk heel makkelijk want dat hoeft niet zo netjes.
  5. Leg een dumplingvel op je handpalm. Smeer met je vinger de randen in met wat water. Leg 1 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van het vel. Haal de punten naar elkaar en knijp de randen dicht.
  6. Leg je gevouwen dumplings op een stuk bakpapier en ga verder met de rest.
  7. Nu is het tijd om de dumplings te stomen. Als je een stomer hebt met drie verdiepingen kan je ze allemaal in een keer stomen. Heb je dit niet dan zul je het in meerdere batches moeten doen aangezien de mantu niet tegen elkaar aan mogen liggen.
  8. Knip een stuk bakpapier op maat van het stoommandje. Knip hier kleine gaatjes in zodat de stoom erdoorheen kan. Leg hier nu 1/3e van de dumlings op en herhaal dit voor de drie mandjes. Zet je stomer nu voor ongeveer 17 minuten aan.
  9. Verdeel de mantu over vier borden. Schep op elke mantu een theelepel van de tomatensaus. Doe de yoghurtsaus in een spuitzak en knip het puntje eraf en spuit de saus over de mantu. Maak het af met nog wat gedroogde munt!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.